Al 68 jaar stabiele rendementen voor Pensioenfonds Metaal en Techniek

Geplaatst op 17 november 2016 door Redactie

PMT publiceerde onlangs een langjarig (68 jaar) en compleet overzicht van de beleggingsresultaten. Voor alle jaren van het bestaan sinds 1948 is zichtbaar hoeveel premies zijn ingelegd, hoeveel pensioenuitkeringen zijn gedaan en welke rendementen zijn behaald. Per einde van elk jaar is ook het belegd vermogen vermeld. PMT geeft hiermee nog meer inzicht in zijn beleggingsbeleid.

Er is voor ruim € 33 miljard aan premies ingelegd. Door de premies te beleggen, is er ondanks € 18 miljard euro aan gedane pensioenuitkeringen nog € 60 miljard in kas voor toekomstige pensioenuitkeringen (stand per eind 2015).
PMT heeft een gemiddeld rendement van 7% per jaar behaald.
“Hiermee laten wij zien dat wij een heel gezond fonds zijn, aldus Jan Berghuis, voorzitter bestuur PMT. Het is duidelijk dat de premie-inkomsten en de verplichtingen goed in balans zijn. PMT is echt een fonds voor de jonge generatie, goed voor de toekomst. Ik wil dit wel even gezegd hebben. Kijk nou naar alle discussies die plaatsvinden over een nieuw stelsel, individuele keuze, mooie voorstellingen van verzekeraars die hoge pensioenuitkeringen en rendementen beloven. Ze beloven vooral maar wij hebben een stabiel rendement en geven hogere uitkeringen”.

Het overzicht vanaf 1948 kunt u vinden op www.bpmt.nl/beleggen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement