Airview introduceert de Clivet ELFOEnergy Edge EVO en Sheen EVO

Geplaatst op 12 december 2019 door Redactie

Hiermee introduceert Airview een nieuwe generatie hoog rendement lucht/water warmtepompen welke uitgevoerd zijn met het lage GWP-koudemiddel R32.

Dankzij het nieuwe ecologische koelmiddel R32 is deze nieuwe generatie een duurzame oplossing ten behoeve van comfort het hele jaar door. Het nieuwe koudemiddel welke steeds meer wordt ingezet door verschillende fabrikanten brengt diversen voordelen met zich mee. Zoals eerder benoemd heeft het een percentage van 70% minder global warming potential dan R410A. Daarnaast is er minder koudemiddel benodigd in het systeem en het heeft een hogere warmteoverdrachtscoëfficiëntie.

Deze nieuwe series lucht/water warmtepompen zijn uitgevoerd met inverter compressoren, EC-ventilatoren en toerengeregelde pompen. Tot de opties behoren onder meer een geïntegreerd buffervat en een 3-wegklep ten behoeve van warm tapwater productie.
De warmtepompen zijn leverbaar in een capaciteitsrange van 4,6 tot 62,0 kW en zijn onder meer toepasbaar met fancoil units, vloerverwarming of vloerkoeling, klimaatplafonds en in combinatie met een WTW-unit of luchtbehandelingskast.

De energiezuinigheid van deze nieuwe lucht/water warmtepompen komt tot uitdrukking in het seizoensgebonden rendement met SCOP-waardes tot 4,51 en de SEER-waarde tot 4,99.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Bekijk de WSAN-YMi of WSAN-YSi in het productassortiment.