Airco snel gebruiksklaar met tweetraps accu vacuümpomp van Makita

Geplaatst op 04 juli 2022 door Redactie

Met de zomer in volle gang is er weer volop aandacht voor installatie en onderhoud van koelinstallaties. Efficiënt en snel met 113 l/min naar een hoog vacuümniveau van 3 Pa, is de prestatie van de nieuwste 18 V accu vacuümpomp DVP181ZK van Makita. Voor het verwijderen van niet-condenseerbare gassen in grote, krachtige airco’s en warmtepompen, zonder last van snoeren of haspels. Meerdere koelinstallaties per dag vacumeren is een fluitje van een cent: door twee parallelgeschakelde accu’s is deze pomp continu inzetbaar.

Een vacuümpomp haalt lucht en vocht uit de koelinstallatie, zoals niet condenseerbare gassen. Dit is belangrijk voor een goede werking en koelresultaat en een lange probleemloze levensduur. Na het vacumeren kan de installatie (opnieuw) worden gevuld.
De nieuwe DVP181ZK vacuümpomp werkt op accu. Dus nooit meer last van snoeren of haspels, volledige werkvrijheid en minder valgevaar. Want koelinstallaties hangen aan een buitenmuur of staan op het dak. Montage en onderhoud noodzaken dus altijd een trap of steiger.

Hij werkt efficiënter en sneller (113 l/min) naar een hoger vacuümniveau (3 Pa) dan zijn kleinere broer DVP180. Dit apparaat is geschikt voor het vacumeren van airco’s en van warmtepompen, want ook die gebruiken het condensatieproces van een koudemiddel.

Door twee 18 V accu’s continu inzetbaar

Door twee parallelgeschakelde 18 V accu's is de pomp geschikt voor continu gebruik. Zodra één accu zijn limiet heeft bereikt, schakelt de tweede automatisch in. Handig voor wie werkt aan meerdere koelinstallaties op één dag. Op twee volle 6,0 Ah accu’s kun je 60 minuten werken en de Led-lamp geeft aan welke accu gebruikt wordt. Door het geïntegreerde terugslagventiel kunnen de gevacumeerde stoffen niet weer terug in het systeem terechtkomen.

De 18 V accu vacuümpomp DVP181ZK is verkrijgbaar met diverse accu’s en laders. Meer technische informatie vind je hier.

LXT 18 V meest uitgebreide accu-platform

Met inmiddels ruim 300 producten is het LXT 18 V accu platform het meest uitgebreide accu platform van Makita. Een LXT 18 V accu is uitwisselbaar met veel verschillende machines, van heggenscharen tot boormachines. Wie over een Makita LXT accu beschikt, heeft grote kans dat er een apparaat is dat bij dit accu platform aansluit. Handig, als je op zoek bent naar ander accu gereedschap van Makita. Je hoeft dan geen nieuwe accu aan te schaffen.