Air Excellent luchtverdeelsysteem

Geplaatst op 12 juni 2017 door Redactie

Koppelt uw woning moeiteloos aan een gezond binnenklimaat!

Air Excellent van Ubbink is een modulair luchtverdeelsysteem voor toepassing in alle gangbare mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning. Het onderscheidt zich onder andere door de flexibele luchtverdeelkasten en de eenvoudige inregeling door middel van het plaatsen van restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast. De juiste configuratie van de restrictieringen berekent u eenvoudig en snel met de online configurator www.aeconfigurator.nl.

Air Excellent is universeel toepasbaar op iedere mechanische ventilatie-unit voor C-systemen (vraaggestuurd en niet-vraaggestuurd) en D-systemen (Warmte Terug Winning). Ronde en halfronde kanalen combineert u moeiteloos; bij een beperkte inbouwhoogte wordt de halfronde uitvoering toegepast. Dit maakt het systeem geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Vanaf de luchtverdeelkast worden de flexibele, vormvaste kanalen uitgerold naar de verschillende ruimtes om frisse lucht toe te voeren of vervuilde lucht af te voeren. Door deze luchtkanalen zonder aftakkingen kent het Air Excellent systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen. Dit heeft een positieve invloed op het energieverbruik en het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit, kortom beperkte geluidsoverdracht en geluidsarm!

BIM gereed en TÜV SÜD gecertificeerd

Het Air Excellent programma is in Revit verkrijgbaar. U kunt er dus volledig mee tekenen, de BIM tekeningen downloadt u via www.ubbink.nl/bim. Air Excellent heeft een REACH verklaring conform EU richtlijn 1907/2006/EG en is het eerste flexibele luchtverdeelsysteem in Europa met het kwaliteitscertificaat van TÜV SÜD. Air Excellent wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is volledig anti-statisch en anti-bacterieel.

Verwerkersgemak

Door de flexibele ventilatiekanalen en de vele hulpstukken ondervindt u vrijwel geen beperking bij het ontwerpen en plaatsen van een Air Excellent systeem. De ventilatiekanalen brengt u op het werk eenvoudig op lengte. Dankzij de innovatieve koppelstukken is een luchtdichte aansluiting gegarandeerd, zonder toepassing van tape. Deze mechanische verbindingen voorkomen losschieten tijdens het instorten. Voor fixatie van de kanalen zijn er beugels, die u zowel los als geschakeld kunt toepassen. De verwerkingstemperatuur is -20°C tot +60°C.

Kunststof luchtverdeelkasten

De kunststof luchtverdeelkast 800 Serie is verkrijgbaar met 8 of 16 aansluitingen voor Air Excellent luchtkanalen. De luchtverdeelkast is flexibel en modulair met adapters voor elke maatvoering luchtkanaal en kenmerkt zich door een laag drukverlies, uitstekende prestatie en eenvoudige reiniging. Met zowel horizontale als verticale montagemogelijkheden voor nog meer verwerkersgemak!
De nieuwe luchtverdeelkast 200 Serie is door zijn afmeting bij uitstek toepasbaar voor wand-, vloer- en plafondmontage. De luchtverdeelkasten van de 200 Serie zijn leverbaar met 6 en 8 aansluitingen en zijn stapelbaar en koppelbaar.

Productadvies op maat

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Air Excellent? Bel voor directe telefonische ondersteuning de Ubbink Productadvieslijn 0313 480 300, stel uw vraag via productadvieslijn@ubbink.nl of kijk op de website.