Afdichtingsysteem getest op knaagdierbestendigheid

Geplaatst op 12 juni 2017 door Redactie

Het NOFIRNO-systeem van Beele Engineering is voor een openbaar vervoersbedrijf met positief resultaat getest op knaagdierbestendigheid. Tijdens de tests werden verschillende oplossingen onderzocht. De NOFIRNO knaagdierbescherming bestaat uit vulslangen en een afdichtingskit die naast thermisch isolerend bovendien brandwerend zijn. De combinatie van slangen en kit vormt daarnaast een gas- en waterdichte afdichtingslaag.

Knaagdieren, zoals ratten en muizen, vinden met grote regelmaat via doorvoeropeningen hun weg naar elektrische apparatuur en componenten. Naast serieuze schade aan kabels en apparatuur kan op deze manier ook totale systeemuitval, bijvoorbeeld door kortsluiting, worden veroorzaakt. Pogingen om knaagdieren buiten te houden, bijvoorbeeld met PUR-schuim of steenwol, hebben vaak geen resultaat.

Na uitgebreide testen, blijkt het NOFIRNO afdichtingsysteem van Beele Engineering bij uitstek geschikt als bescherming tegen knaagdieren. Ook schakelkasten van utiliteitsbedrijven, op luchthavens en vliegvelden, telefoon- en eindcentrales van telecom operators, pompstations van waterbedrijven, doorvoeringen in buitenwanden van data centers, e.d. zijn beter beschermd door gebruik van het systeem.
Het is een snel en eenvoudig te installeren afdichtsysteem dat naast knaagdierbestendig ook brandwerend, gas-, water- en rookdicht is. Het systeem wordt ingezet voor het afdichten van openingen waar kabels en buizen worden doorgevoerd.