Aerofoam als technische isolatieoplossing

Geplaatst op 04 januari 2023 door Redactie

UltimAir, een toonaangevende groothandel op het gebied van luchtverdeel- en luchtbehandelingstechniek, is twee jaar geleden de samenwerking aangegaan met Aerofoam.

Met een assortiment van ruim 10.000 artikelen is UltimAir dé groothandel voor complete luchttechnische installaties. Door voortdurend verbeterende sourcing, een breed assortiment en een goede logistieke propositie, leveren wij de componenten benodigd voor een optimaal luchtbehandelingssysteem. Daarmee delen en benutten wij onze expertise om het binnenklimaat gezonder, veiliger en meer energie-efficiënt te maken.

Isolatie speelt een belangrijke rol bij het energie-efficiënt maken van installaties. Twee jaar geleden is UltimAir op dit vlak een samenwerking met specialist Aerofoam aangegaan. Het bedrijf levert Aerofoam NBR, een elastomeer kunststofschuim waarvan de gesloten celstructuur een hoge thermische efficiëntie biedt. Dit voorkomt condensatie en voorziet in gunstige akoestische eigenschappen. De mechanisch sterke schuimstructuur en -stabiliteit vermindert de kans op beschadiging en voorkomt daarmee kostbare herstelwerkzaamheden. Aerofoam NBR isolatie is daarmee ideaal toepasbaar in projecten die optimale thermische isolatie verlangen. Denk hierbij aan installaties als airconditioning, industriële toepassingen, gekoelde waterleidingen en sanitaire en verwarmingsinstallaties. Sinds onze samenwerking met Aerofoam hebben wij de vraag naar het materiaal hard zien stijgen. Onze voorraden zijn uiteraard evenredig meegegroeid.

UltimAir: De hoge mechanische sterkte van het product is een belangrijke reden dat veel van onze klanten voor Aerofoam kiezen. De beschadigingen bij prefabwerk of herstelwerkzaamheden op het project worden hierdoor aanzienlijk verminderd. Daarnaast zien wij de laatste tijd een toenemende vraag naar gekleurde varianten zoals wit of grijs, iets dat met Aerofoam goed in te vullen valt.

In Aerofoam heeft UltimAir een betrouwbare partner gevonden die niet alleen beschikt over veel kennis, maar die daarnaast ook snel kan schakelen en de juiste technische ondersteuning biedt.