Advansor lanceert CO2-klimaatoplossingen met hoge energie-efficiëntie

Geplaatst op 07 oktober 2022 door Redactie

De Deense OEM Advansor heeft de CuBig II gelanceerd – een zeer energie-efficiënte CO2-klimaatoplossing die geschikt is voor grotere supermarkten, koelopslag en industriële toepassingen.

De CuBig II combineert koeling, vriezen, verwarming en airconditioning in één compacte unit die ruimte en stroom bespaart en de noodzaak voor fossiele-brandstofketels wegneemt, een belangrijke troef nu de gasprijzen sterk stijgen.
De nieuwe CuBig II beschikt standaard over veel energiebesparende technologieën, waaronder permanentmagneetmotoren op alle compressoren en frequentieomvormers op de MT1- en LT1-compressoren. Hij beschikt ook over een optionele warmteterugwinning, waarbij de overtollige warmte van de koeling wordt gebruikt voor ruimteverwarming of warmwaterproductie, waardoor klanten verder kunnen besparen op hun energierekening.

"Om zo efficiënt mogelijk te werken, combineert de nieuwe CuBig II koeling en verwarming in één klimaatoplossing, zodat er geen energie wordt verspild", aldus Kristian Breitenbauch, CEO van Advansor. "We hebben sterk geïnvesteerd in het ontwerp en de ontwikkeling van de meest energie-efficiënte opties en hebben geavanceerde energiebesparende technologieën geïmplementeerd, zoals Ultra-Low Superheat, COP Hunter en Liquid Power Cooler, waarmee de energiebesparingen kunnen oplopen tot 60%."

Hogere capaciteit en kleinere racks

Het ontwerp van de CuBig II is eenvoudig in bestaande faciliteiten in te passen. Hij is slechts 800 mm breed, wat betekent dat hij smal genoeg is om door normale deuren te passen, en kan indien nodig buiten worden geïnstalleerd.

"De nieuwe CuBig II combineert de flexibiliteit van kleinere racks met de kracht en capaciteit van onze grotere racks zoals SteelX", zegt Kenneth Bank Madsen, Technical Director bij Advansor. "Dit betekent dat u 450 kW aan koelvermogen en 600 kW aan verwarming krijgt op een klein frame op basis van flexibele koperen leidingen."
"Daarnaast zijn de compressoren vrij aangebracht en zijn alle elementen in het frame geplaatst, waardoor het mogelijk is om racks met een hoge capaciteit tot een lengte van 2,8 m te ontwerpen," voegt Madsen eraan toe.

De maximale capaciteit van de vloeistoftank is nu 648 l en 450 l voor één enkele vloeistoftank.

Uitgaand van de ervaring met 12.000 systemen die al over de hele wereld zijn geïnstalleerd, streeft Advansor ernaar om 's werelds beste duurzame CO2-klimaatoplossingen te ontwerpen en te bouwen.

"De CuBig II is ontworpen met een focus op kwaliteit in elk detail", benadrukte Madsen. "Het ontwerp is geoptimaliseerd met minder aansluitingen, minder schroefdraden en een volledig gelast frame dat nu nog sterker en trillingsbestendiger is."

Het verbeterde ontwerp is ook vereenvoudigd, wat betekent dat de levertijden in de meeste gevallen korter zijn dan acht weken en dat de levensduurkosten concurrerend blijven.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement