Aansprekend interieurdesign, ook onder de douche

Geplaatst op 25 augustus 2020 door Redactie

Het Duitse designwarenhuis Stilwerk heeft in mei jl. haar eerste boutique-hotel Heimhude geopend in Hamburg. Het idee achter het innovatieve concept is: het aanbod van verschillende aanbieders van designproducten rondom woninginrichting in een echte woonomgeving te beleven en indien gewenst aan te schaffen. De Bette douchebakken zijn voor de 24 kamers gekozen, samen met ruim 40 topmerken op het gebied van interieurdesign en lifestyle.

“Heimhude is een Grande Dame in Sneakers” zeggen directeur Tatjana Gross en eigenaar Alexander Garbe, het creatieve team van Stilwerk. De 150 jaar oude Jugendstilvilla is volledig gerenoveerd en met een eerbiedwaardige charme en opwindend interieur ingericht. Met natuurlijke materialen, ambachtelijke vervaardigde items uit Europa en veel liefde voor details.

Beleven en kopen

Het bijzondere van het Heimhude hotel is dat gasten zowel kunnen proef wonen als shoppen. Alle interieuritems van het hotel zijn bij Stilwerk te koop. De aankoop kan ter plaatse bij de Stilwerk-winkel of direct via de Stilwerk-online-shop. Adviezen over alle interieuritems wordt graag door de gastheer van het hotel gegeven.

“Aansprekend design is al 25 jaar het integrale bestanddeel van onze DNA en onze designvisie. Daarom hebben wij bij de inrichting van ons Stilwerk-hotel uitsluitend merken toegepast die voldoen aan de hoge eisen op het gebied van esthetiek, kwaliteit en functionaliteit”, zegt Alexander Garbe. Het aansprekende en hoogwaardige design is overal in het hotel voelbaar. Elke ruimte is individueel, tijdloos en modern ingericht. Scandinavisch handwerk is gecombineerd met Italiaans raffinement, modern antiek met verrassende details. Alles om gasten te inspireren en zich welkom te voelen.

Badkamer geïntegreerd in interieurconcept

Een belangrijke rol van het innovatieve concept bij de Stilwerkhotels is de badkamer, waarbij de vormgeving veel aandacht vergt. Tatjana Gross”, die zelf een jarenlange ervaring heeft op het gebied van management, ontwikkeling en realisatie van hotels: “wij willen dat onze badkamers zich onderscheiden met een unieke vormgeving en andere stijl in vergelijking met de mainstream hotels. Met designkranen en douchevloeren en bovendien met eyecatchers, zoals de matte vintage-tegels van het Franse familiebedrijf Winkelmans. Met de kleurkeuze antraciet en groene tonen kunnen onze gasten ontspannen en komen wij bovendien tegemoet aan de huidige kleurtrends.

Kleuren perfect geïntegreerd

Dankzij de bijzondere kleuren zijn de badkamers volledig in het interieurconcept van het hotel geïntegreerd. De overgang van de hotelkamer naar de badkamer is bij vele kamers open en voorzien van tegels. Naast de tegels werden de douchebakken zorgvuldig geselecteerd, aangezien de kleuren perfect en harmonieus in elke kamer moesten integreren. De keus voor Bette was mede gebaseerd op het grote aanbod aan mat- en glanskleuren en een aantal markante en zeer exclusieve kleureffecten. Alexander Garbe: “onze keuze voor Bette is naast de bijzondere kleuren Flint (mintgroen) en Raven (antraciet) gebaseerd op het aansprekende design, de minimalistische vormentaal, de matte finish, het eenvoudige onderhoud en het oog voor details.”

Oog voor details

De toegepaste douchebak BetteUltra heeft extra strakke hoeken met een radius van slechts R10. Daardoor sluit de douchebak bijna naadloos aan op de tegels, met het voordeel van een minimaal zicht aan siliconenvoegen. Dit is esthetisch veel mooier en het reduceert het gebruik van siliconen.

Een ander esthetisch detail is de afvoerdeksel. Deze is in dezelfde kleur als de douchebak geleverd en zit op gelijke hoogte als de vloer. Dit is esthetisch een mooi gezicht en zorgt bovendien voor een aangenaam beloopbaar douchevlak. Voor meer veiligheid is de douchebak voorzien van antislip Pro. Dit is op het gehele oppervlakte aangebracht, uitglijden is tot een minimum beperkt. De antislip finish is overigens nauwelijks zichtbaar en dus esthetisch veel mooier dan de “old school” oplossing van ingebrand kwartszand. De douchevloeren met antislip voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097 (evaluatiegroep B) en DIN 18040 (barrièrevrij).

Geluid gedempt

Tatjana Gross: “een belangrijk ander thema bij deze 150 jaar oude Jugendstilvilla was het aspect geluid. Immers wij willen dat onze gasten geen hinder ondervinden door het douchen tijdens nachtelijke uren. De Bette douchebakken zijn seriematig voorzien van antidreunmatten, die het geluid op passende wijze reduceren.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement