Aandacht voor legionellapreventie op campings

Geplaatst op 05 november 2019 door Redactie

Op 26, 27 en 28 november a.s. vindt in de Evenementenhal Hardenberg de 18e editie van de Recreatie Vakbeurs plaats. Hier wordt in zeven beurshallen een blik in de toekomst van de recreatie geworpen. Op de stand 613 van Well’Camp, de expert in luxe sanitair units, zijn Schell specialisten aanwezig om de voordelen van de technische systeemoplossingen van Schell voor de sector uit te leggen.

Well’Camp is een jonge, Twentse onderneming die expert is op het gebied van prefab sanitaire installaties die onder andere op campings worden geïnstalleerd. Hiervoor worden bestaande producten en technieken uit de bouw op een andere manier gebruikt om hoogwaardige sanitair units te realiseren. Well’Camp werkt samen met een vaste groep partners. Installateurs, leveranciers én handige vakmensen die elkaar en elkaars producten door en door kennen. Door deze samenwerking weten ze tegen een voordelige prijs altijd het beste resultaat voor de klant te behalen.

Schell is een Duitse armaturenspecialist uit Olpe, die oplossingen voor alle vragen rond intelligente sanitairtechnologie biedt. Van hoogwaardige elektronische kranen tot aan systeemoplossingen voor het beheer van drinkwaterinstallaties in grote complexen. In Nederland wordt Schell door Hamers & Kesber uit Huizen vertegenwoordigd.

Na de eerste gesprekken tussen Well’Camp en Schell werd snel duidelijk dat door een samenwerking op de Recreatie Vakbeurs een completer beeld kan worden geschetst van systeemoplossingen voor campingeigenaren en beheerders als het gaat om sanitaire installaties. Zo wordt specifiek vanuit de behoeftes van de bezoekers van de beurs uitgelegd hoe beide partijen kunnen helpen om voor de veiligheid van het drinkwater en de comfort voor de gebruiker te combineren met lage exploitatiekosten.

Op de beurs zal Schell onder andere haar elektronische en vandaalbestendige LINUS inbouw douchkanen, VITUS opbouw douchkranen, XERIS wastafelkranen met thermostaat en de CELIS wastafelkranen presenteren. Naast het bijzondere ontwerp is vooral de robuustheid van deze elektronische armaturen voordelig voor campings omdat ze het intensief gebruik beter aankunnen dan andere.

Veder gaat Schell zijn SSC-Bluetooth®-module presenteren. De module kan tijdelijk op een Schell-kraan worden aangesloten om instellingen aan te passen of een diagnose van de armatuur uit te voeren. Met de SSC Bluetooth®-module kunnen echter ook tijdsafhankelijke stagnatiespoelingen ingepland worden als zij permanent op de armatuur is aangesloten. Zo kan de kraan op elke gewenste dag en op elk gewenst tijdstip worden gespoeld, waarbij de spoelingen meteen geregistreerd en opgeslagen worden in het legionella logboek. Met behulp van de gratis Schell-app wordt het beheer van grote installaties efficiënt en veilig. Vooral op campings waar door seizoenmatige exploitatie een regelmatige spoeling van alle armaturen normaal gesproken veel tijd kost, kan de SSC-Bluetooth®-module de exploitatiekosten verlagen. Door de nauwkeurige instelling via de app van spoeltijden en spoelvolume wordt niet alleen de kwaliteit van het drinkwater gewaarborgd maar door alleen de nodig hoeveelheid water voor een spoeling te gebruiken een duurzaam omgang met water gegarandeerd.

Om meer over de systeemoplossingen van Schell en de sanitair units van Well’Camp te weten te komen, staan de experts u van 26 t/m 28 november op stand 613 op de Recreatie Vakbeurs graag te woord.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement