Aandacht voor ‘Installateur van de Toekomst’

Geplaatst op 21 februari 2019 door Redactie

„Met de huidige ontwikkelingen in de branche en de volle werkagenda is het voor de installateur een uitdaging om voldoende vakkennis te vergaren om zichzelf klaar te stomen voor de toekomst”, vertelt Mathilde Koniuszek, Head of Event bij beursorganisator Easyfairs. „Op de Installatie & Elektro Vakbeurs, die plaatsvindt op 14, 15 en 16 mei 2019 in Evenementenhal Gorinchem, gaan wij de installateur helpen bij deze uitdaging, door op een efficiënte manier oplossingen hiervoor aan te reiken.”

De combibeurs wordt voor het eerst in Gorinchem georganiseerd en is een vervolg op de Installatie & Elektro Vakbeurs die afgelopen september voor het eerst plaatsvond in Hardenberg. „Het nieuwe beursconcept werd omarmt door de bezoeker”, zegt Koniuszek. „Meer dan 35 procent gaf aan interesse te hebben in beide vakbeurzen. Dat was voor ons mooi om te zien. Dit is voor ons een bevestiging dat de combinatie van E en W een goede stap richting de toekomst is.” „De geluiden vanuit de exposanten waren ook positief”, geeft Eline Kuijsters, marketing bij Easyfairs aan. „Doordat de gebieden elkaar steeds meer raken, is het een mooie kans voor de exposant om beide installateurs op hun stand te ontvangen. Deze opzet, waarbij de beurzen naast elkaar plaatsvinden, zullen we daarom zo doorzetten.

„De rol van de installateur verandert soms meer van installateur naar leidinggevende. Personeel & Ondernemerschap is daarom ook een onderwerp in onze kennissessies.”

Een vakbeurs met als hoofddoelgroep de installateur. In Hardenberg wordt de Installatie & Elektro Vakbeurs elk jaar gehouden. In Gorinchem één keer in de twee jaar, met de primeur in mei. Hardenberg is een echte netwerkbeurs waar bezoekers en exposanten elkaar ontmoeten. Het is een efficiënte manier voor bedrijven om hun netwerk in noordoost Nederland te onderhouden en uit te breiden. Doordat Gorinchem meer bezoekers uit het zuidwesten van het land trekt is dit platform een mooie aanvulling op de beurs in Hardenberg.”

Installateur van de Toekomst

„Als thema voor Gorinchem hebben we ‘Installateur van de Toekomst’ gekozen”, zegt Koniuszek. „We richten ons vooral op inhoud, waarbij we uitlichten wat de uitdagingen zijn voor de installateur en wat ze nodig hebben om deze uitdagingen in de toekomst beet te pakken. Dit wordt de rode draad op de beursvloer; in de twee kennistheaters en bij de exposanten. We zijn in gesprek met brancheverenigingen en kenniscentra om de Installateur van de Toekomst vorm te geven. Wat zijn de grootste vraagstukken? Wat is een terugkomend thema in zowel de E- en W-branche? Daar komt vooral de energietransitie naar voren. Op dat gebied staat heel wat te gebeuren.” „Maar de installateur is zo druk, dat hij geen tijd heeft om het internet af te struinen om al zijn vragen beantwoord te krijgen”, geeft Kuijsters aan.

„We zijn in gesprek met de branche om zo gezamenlijk een platform te creëren dat voor alle partijen van toegevoegde waarde is. We vinden het daarom belangrijk om marktspelers aan ons te binden, hun input te verzamelen en deze in te zetten op de beurs.”

„Op de beurs heeft hij alles bij elkaar om zich voor te bereiden op de toekomst. Bijvoorbeeld nieuwe producten en/of diensten die een rol kunnen spelen in efficiënter of effectiever werken. We dagen dan ook onze exposanten uit om deze producten ten toon te stellen op hun stand. Daarnaast zullen in de kennistheaters belangrijke thema’s onder de loep genomen worden. Ons doel is om praktijkgerichte informatie te delen, waarmee de installateur direct aan de slag kan. Een voorbeeld van zo’n thema is de rol van de installateur. Er is meer werk, dus het bedrijf groeit. Hoe gaat de eigenaar daarmee om? Zijn rol verandert soms meer van installateur naar leidinggevende. Personeel & Ondernemerschap is daarom ook een onderwerp. Wij kijken hoe we hen hierbij kunnen helpen, samen met de brancheverenigingen en de kenniscentra.”

Nieuwe beurs, nieuw team

Er waait een frisse wind door het Installatie & Elektro Vakbeurs team. „Met ons nieuwe team hebben we ook een nieuwe kijk op de beurs en spelen we in op de behoeftes”, zegt Koniuszek. „We zijn in gesprek met de branche om zo gezamenlijk een platform te creëren dat voor alle partijen van toegevoegde waarde is. We vinden het daarom belangrijk om marktspelers aan ons te binden, hun input te verzamelen en deze in te zetten op de beurs. Het bekende all-in concept blijft behouden, een beurs met een gemoedelijke sfeer, met een hapje en een drankje.” Verder zijn er ruime openingstijden, ook in de avond, zodat de installateurs na het werk nog de beurs kunnen bezoeken.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement