AEG introduceert nieuwe generatie krachtige tackers

Geplaatst op 19 januari 2017 door Redactie

AEG Powertools introduceert een nieuwe generatie krachtige tackers. De tackers B16N18 en B18N18 zijn voorzien van de VAC DRIVE technologie, een koolborstelloze motor en een krachtige Pro Lithium Ion accu. Deze nieuwe tackers blinken niet alleen uit in kracht, ze hebben ook een onovertroffen levensduur.

De nieuwe tackers van AEG Powertools beschikken over de unieke VAC DRIVE technologie. Door het creëren van een krachtig vacuüm dat de nagel in het materiaal schiet, is er geen compressor nodig. Zonder compressor zijn de tackers 20% lichter in gewicht, beschikken ze over een hoger vermogen en een ongeëvenaarde werkduur.

De AEG Powertools tackers hebben een snelvuurmodus voor productiewerk of een nagel-per-nagel modus voor precisiewerk. Beiden kunnen zonder hulpgereedschap worden ingesteld. Verder zijn zowel het vermogen als de nageldiepte regelbaar, voor een perfect eindresultaat. De Jam Release functie zorgt voor het eenvoudig verwijderen van vastgelopen nagels, eveneens zonder het gebruik van hulpgereedschap.

De AEG Powertools tackers zijn verkrijgbaar in een variant voor 16 GA (1,6 mm) nagels van 19 tot 65 mm en in een variant voor 18 GA (1,2 mm) nagels van 15 tot 55 mm. Met de AEG Powertools tackers kunnen tot 1.450 nagels per acculading (18V/4,0Ah) worden geschoten.