Novus FieldLogger voor Flexibele Industriële Monitoring

Geplaatst op 19 januari 2017 door Redactie

De Novus FieldLogger is een microprocessor gebaseerde data-acquisitie recorder ontworpen om elke analoge ingang aan te kunnen, en kan gekoppeld worden aan een PC via RS485 voor online registratie / begeleiding of als een stand-alone datalogger met real-time klok en grafische mogelijkheden via USB.

Met de snelheid en flexibiliteit van het verwerken van analoge en digitale kanalen in een hoge resolutie en log interval, is de Novus FieldLogger ideaal voor data-acquisitie en het opnemen van temperaturen en analoge kanalen van elke klant. De logger biedt ook de interne koude las compensatie voor thermokoppels, wat resulteert in zeer nauwkeurige metingen. De 8 universele kanalen kunnen verbonden worden met verschillende soorten sensoren, bijvoorbeeld met verschillende soorten thermokoppels, Pt100, Pt1000, mA, mV, en hogere spanningen.

De logger kan ook wiskundige berekeningen uitvoeren op de ingangskanalen. Daarnaast heeft de FieldLogger 8 digitale ingangen voor een externe start / stop en 2 alarmrelais die kunnen worden geactiveerd wanneer een geprogrammeerde kanaal zijn ingestelde grens haalt; de relais kunnen ook worden gebruikt als digitale uitgangen.

Configuratie van de instellingen worden opgeslagen in de logger zijn niet-vluchtige geheugen. De configuratie en het downloaden van gelogde data kunnen met een PC samen met de meegeleverde software worden beheerd via een USB kabel.
Novus FieldLogger biedt verschillende uitbreidingsmodules waaronder een draadloze communicatie accessoires. De logger kan op een 35mm DIN-rail gemonteerd worden en is voorzien van een ABS behuizing.

Het geheugen kan uitgebreid worden met een SD kaart en de data zou gedownload kunnen worden via een USB stick waarbij er geen PC nodig is. Daarnaast is er optioneel nog een exclusieve kleuren display mogelijk voor lokale uitlezing en configuratie, het display kan ook remote gemonteerd worden.