Einde ophef rond slimme meters door Slim inzicht

Geplaatst op 24 november 2016 door Redactie

Ipsum Energy is een 100% Nederlands greentech bedrijf in Enschede, opgericht door oud Philips directeur Peter de Bie. Ipsum, dat nauwe banden heeft met de Universiteit Twente, maakt het mogelijk om consumenten inzicht te geven in hun energieverbruik op apparaat-niveau. Met directe en continue 24/7 feedback via het meest geraadpleegde apparaat; de telefoon!

De ophef rondom de besparingen van de slimme meter heeft Ipsum niet verrast. Het Planbureau van de Leefomgeving (PBL) en ook Vereniging Eigen Huis constateren terecht dat er meer nodig is dan de huidige functionaliteit van de slimme meter om structureel te gaan besparen. Onderzoek van Stanford (Carrie Armel, 2011) liet al zien dat regelmatige feedback én inzicht in verbruik op apparaat-niveau nodig is om besparingen te realiseren tussen 12% en 20%.

De slimme meter heeft wel degelijk nut en de doelstellingen ten aanzien van besparingen kunnen wél gehaald worden. De consument moeten weten op welke apparaten het meest te besparen valt; gebruikt de (oude) koelkast te veel energie, ligt het sluipverbruik veel te hoog of kan iemand vooral besparen door op lagere temperaturen te wassen?

Dit is precies wat Slim inzicht van Ipsum doet:
• Automatisch vinden van apparaten
• Inzicht in het verbruik van deze apparaten (24/7)
• Vergelijking met andere huishoudens
• Concrete persoonlijke bespaar adviezen (op gedrag, vervangen van apparaten)
• Continue feedback via een app op je telefoon. Dit stimuleert aanpassing van gedrag (mensen kijken gemiddeld 220x per dag op hun telefoon!)
• Een besparing van 100 euro is te realiseren, jaarlijks

Ipsum ontwikkelde, via een research opdracht bij de universiteit Twente (UT), een uniek algoritme dat het mogelijk maakt de apparaten automatisch te detecteren en benoemen.
Dit maakt dat de Ipsum oplossing simpel aan te sluiten is op de slimme meter zonder pluggen en dure hardware. De missie van Ipsum is dan ook om dit inzicht voor iedereen in Nederland beschikbaar te krijgen. Om echt impact te hebben op de klimaatproblematiek en ook díe consumenten te bereiken die de besparingen juist het hardst nodig hebben.

Ipsum onderscheidt zich van de slimme thermostaten en energiebedrijven die ook een app hebben, doordat de diensten van deze andere bedrijven alleen inzicht op totaalverbruik geven zonder apparaten te benoemen. Verder zijn er dure oplossingen waarbij de consument elk individueel apparaat moet pluggen. Ipsum heeft geen pluggen nodig en benoemt de apparaten automatisch.

Ipsum staat nu in de markt en wil per 1 maart 2017 Slim inzicht breed introduceren. Consumenten kunnen zich vanaf deze week voorinschrijven. Ipsum daagt de overheid en partners binnen maar juist ook buiten de sector uit om Slim inzicht van Ipsum voor iedereen beschikbaar te maken. Hiermee gaan mensen daadwerkelijk besparen en wordt de business- case voor de slimme meter positief. Het kan. Simpel en slim.