67 jaar een rotsvast begrip in de regio

Geplaatst op 17 februari 2017 door Redactie

Van der Wal BV, importeur en gespecialiseerde groothandel op het gebied van centrale verwarming, begon in 1949 in de Kerkstraat in Amsterdam. “Onze oorsprong ligt in oliestookproducten” zegt directeur Renald van der Wal. “Na veel uitbreidingen zijn deze producten inmiddels onderdeel van een veel groter geheel.”

Assortiment en voorraad

Oliestookproducten hebben vanaf het allereerste begin een vaste, sterke waarde gehad in het assortiment van Van der Wal. “In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot één van de belangrijkste oliestookleveranciers van regio Amsterdam” vertelt Renald van der Wal. “Tot op de dag van vandaag bieden wij nog oliestookproducten met een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.”

De groothandel biedt in die productcategorie merken als Oventrop (oliefilters en toebehoren), Monarch (verstuivers) en Eckerle (servicesets).
Renald van der Wal is in 1979 begonnen in het bedrijf van zijn vader. “Na een aantal jaren heb ik de groothandel vervolgens in 1986 overgenomen van mijn vader. Ondertussen hebben wij een personeelsbestand van zes man, met eigen technici die beschikken over grote vakkennis en vaardigheden. Het overgrote deel van het huidige, omvangrijke assortiment bestaat uit centrale verwarmingsproducten. Ons aanbod is enorm divers: niets is te klein en het mag van alles zijn, van luchtkraansleuteltjes tot complete verwarmingsketels.”

“Voor klanten problemen voordeliger gaan oplossen en een stuk specialisme erin gaan brengen”

Dat assortiment centrale verwarmingsartikelen varieert van gelaste, verzinkte, PVC, koperen, rvs, cv- en kunststof buizen tot aluminium en PP afvoermateriaal voor rookgas. Van der Wal BV verkoopt Dura en Thermrad paneelradiatoren, radiatorkranen van Danfoss, Heimeier en Gampper, gaswandketels van Remeha en Intergas, Espace vloerverwarming, Monarch verstuivers, en pompen van Biral (op bestelling), Grundfos en Wilo. Daarnaast is regelapparatuur van Honeywell en Johnson Controls in voorraad.
“Het feit dat wij een dermate ruim assortiment producten op voorraad hebben, is voor onze klanten een belangrijk argument – in combinatie met een prijstechnisch aantrekkelijk aanbod is dat ons bestaansrecht.”

Duurzame oplossingen

Vanaf zijn intrede in het bedrijf heeft Renald van der Wal zich continu sterk gemaakt voor automatisering van de onderneming en modernisering van procedures en systemen. Die initiatieven uiten zich onder meer in een eigen app van de groothandel en een door de vaste afnemers veel gebruikte webshop. “Je moet als vakgroothandel immers wel met je tijd blijven meegaan, zeker in de huidige economische omstandigheden.

Ook wij hebben in de afgelopen crisis omzet moeten inleveren. Dat houdt automatisch in dat onze klanten het ook moeilijk hebben gehad. We hebben allemaal met inkrimping te maken gekregen. Op dat moment moet je goed gaan kijken naar je markt, bepalen wat er aan de hand is. Dan moet je voor je klanten problemen voordeliger gaan oplossen, op een innovatieve manier mogelijkheden gaan bieden en een stuk specialisme erin gaan brengen. Het is nu zaak om nieuwe oplossingen te bieden. Zo moesten we bijvoorbeeld ook op zoek naar alternatieven voor artikelen die waren weggevallen door de economische crisis.

“Je moet het met elkaar doen: de leverancier, wij en de afnemer”

Bovendien wordt de vraag naar duurzame oplossingen steeds groter. Elk onderdeel van de verwarmingsinstallatie moet bijdragen aan een zo energiezuinig mogelijk resultaat. Om op die vraag in te kunnen spelen is ons aanbod steeds specifieker richting duurzaamheid gegaan. Onze leveranciers helpen ons daar ook goed bij. De ontwikkeling op het gebied van verwarming is dan ook erg dynamisch. Van ketel tot fittingen en afsluiters – vernieuwing is daarbij voor ons een dagelijkse bezigheid.”

Amsterdam en omstreken

Installateurs zijn de belangrijkste afnemers van Van der Wal. Daarnaast bestaat het klantenbestand van de groothandel uit de technische diensten van bijvoorbeeld ziekenhuizen en onderwijsinstellingen. “Wij leveren het complete verwarmingsgebeuren voor de installateur, maar ook aan utiliteit en industrie” aldus Renald van der Wal.

Dat doen we in een afzetgebied dat wordt gevormd door Amsterdam en omstreken. Zet een passer midden op De Dam en dan 30 kilometer eromheen: dat is ons werkgebied.
De laatste uitbreidingen van ons assortiment bestaan uit een groot aantal gereedschappen en materialen om installaties en onderdelen in elkaar te zetten en/of te repareren. We hebben het dan over hand- en elektrische draadsnijmachines et cetera, en lasmaterialen.”

Naast een specifieke aanpak qua assortiment en specialisatie, wil Van der Wal zich als groothandel ook bewust onderscheidend profileren middels zijn samenwerking met alle betrokken partijen. “Je moet het nu eenmaal met elkaar doen: de leverancier, wij én de bestaande relaties. En als wij onverhoopt een keer geen oplossing hebben voor een probleem van een klant, dan schakelen wij de leverancier in – met doorgaans prima resultaat.

Want wat je belooft, moet je ook kunnen waarmaken. Als Van der Wal BV hanteren wij al gedurende al die 67 jaren een tweetal motto’s: ‘afspraak is afspraak’ én ‘de klant is koning’.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement