Sortimo Nederland presenteert Bosch "Wireless Charging L-BOXX" oplaadstation

Geplaatst op 10 oktober 2016 door Redactie

Sortimo en Bosch hebben een mobiel oplaadstation ontwikkeld voor de blauwe L-BOXX met Bosch elektrisch gereedschap, dat perfect te integreren is in elke Sortimo bedrijfswageninrichting. Het oplaadstation is een houder voor de L-BOXX waarmee gereedschap tijdens het transport zonder problemen via de wand van de L-BOXX opgeladen kan worden. Zo zijn elektrisch gereedschap en reservebatterijen altijd klaar voor gebruik bij aankomst op de werkplek en wordt de reistijd nuttig ingevuld.

Het Bosch “Wireless Charging L-BOXX” oplaadstation is compatibel met elke conventionele L-BOXX 136. Deze kan makkelijk in de houder geplaatst worden, waarna beide in de BOXX aanwezige batterijen meteen opladen, zonder kabel. Een speciale inleg voor de L-BOXX 136 is het enige wat nodig is, zodat opladen via de BOXX wand mogelijk is zonder rechtstreekse contactpunten. De “Wireless Charging’ inleg houdt de Bosch Powertools en de bijhorende batterijen op hun plaats.

De houder kan geïntegreerd worden in een Sortimo-inrichting, maar kan ook gemonteerd worden op de wand van het bedrijfsvoertuig. De bijhorende omvormer zit al in de houder, zodat opladen kan via de sigarettenaansteker. Aansluiten op het stroomnet kan ook, met behulp van een 230V aansluiting.

Samenwerking resulteert in meer efficiëntie voor professionele gebruikers

Dankzij het Bosch “Wireless Charging L-BOXX” oplaadstation zijn professionals niet afhankelijk van een vaste oplaadtijd, wat een aanzienlijke tijdbesparing oplevert. Opladen tijdens het transport maakt de werkdag makkelijker en voorkomt het risico van niet opgeladen elektrisch gereedschap op het moment, dat het gereedschap nodig is.

Het Bosch “Wireless Charging L-BOXX” oplaadstation is een nieuwe stap in efficiënt werken. Met de compatibiliteit tussen het oplaadstation en het systeem voor bedrijfswageninrichting benadrukken Sortimo en Bosch hun gezamenlijke, continue streven om de werkdag van de professionele gebruiker makkelijker te maken. Dankzij gebruiksvriendelijke oplossingen als deze kunnen ze zich helemaal focussen op hun job.