World of Technology & Science (WoTS) Jaarbeurs Utrecht 4 tot en met 7 oktober 2016

Geplaatst op 19 september 2016 door Redactie

World of Automation, World of Laboratory, Word of Motion & Drives en World of Electronics. Dat zijn de vier werelden van World of Technology & Science (WoTS). Een toonaangevende beurs met voor iedere branche een rijk geschakeerd expositieprogramma en beursprojecten specifiek gericht op de doelgroep. WoTS is ontstaan door het samenvoegen van twee toonaangevende beurzen: Het Instrument en Aandrijftechniek. Voor bezoekers en exposanten uit industrie, laboratoria, zorg en wetenschap en exposanten de perfecte gelegenheid om interactief kennis te vergaren. Een breed en sterk technologisch aanbod waar er voor iedere exposant en bezoeker veel valt te halen. Kernbegrippen: innovatief, praktisch en toegankelijk!

Juiste partners

Paul Petersen, directielid van de Federatie van Technologie Branches (FHI): “Met deze nieuwe formule zijn we twee jaar geleden gestart en dat heeft veel positieve reacties opgeleverd. Dat heeft onder meer te maken met het meer focussen op de verschillende doelgroepen. Dat leidt tot een meerwaarde voor zowel de exposant als de bezoeker: niet alleen door het kennismaken met innovatieve ontwikkelingen maar ook door het leggen van verbindingen en het vinden van de juiste partners.”

Uit het brede aanbod van de beurs pikken we er een paar uit. (Het totale beursprogramma vindt u op wots.nl).

Robotica

Robotica: steeds vaker nemen robots het werk over. Wat zijn de kansen, wellicht gevaren en hoe moet je daar mee omgaan? Tijdens het seminar op 5 oktober in de Marijkezaal wordt vanuit verschillende invalshoeken naar de ontwikkeling binnen de robotica gekeken. Sprekers vanuit de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven laten hun licht schijnen over deze materie.

“Creatieve ontwikkelingen op de beursvloer. Je maakt het live mee en ziet wat het resultaat is.”

Ook in praktische zin kunt u op WoTS ervaren wat robotica voor u kan betekenen, bijvoorbeeld op het gebied van het beveiligen van machines. Een combinatie van zien, ervaren en beleven vergroot uw deskundigheid en levert wellicht een andere manier van kijken op.

Hackathon

Een echte aanrader tijdens de beurs is de Hackathon: vier studententeams krijgen drie dagen de tijd om slimme toepassingen te bedenken en te ontwikkelen. De plannen worden onder meer beoordeeld op technische uitdaging, innovatie, sociale impact, fun factor, beleving en praktische toepasbaarheid. Paul Petersen: “Creatieve ontwikkelingen op de beursvloer. Je maakt het live mee en ziet wat het resultaat is. Leerzaam en vooral heel erg leuk om de studenten bezig te zien.” Hackathon: door het bedrijfsleven steeds vaker gebruikt om innovatieve ideeën concreet naar een volgende level te brengen.

Aandrijftechniek

Door de juiste keuzes te maken met aandrijftechniek kunnen er concrete besparingen worden gerealiseerd. Tijdens een seminar wordt aan de hand van bedrijfscases de voordelen duidelijk gemaakt. Met als sprekers onder meer Edwin ter Velde (Apex Dynamics) die u energie neutraal meeneemt naar de Zuidpool, Koen Leeflang (Festo) over het energiezuinig ontwerpen van een machine, Ron Verleun (VSE Industrial Autmation) over de energieneutrale Ramspolbrug en Marcel van den Hurk (Bosch Rexroth) die in gaat op een energiebesparingprogramma bij bierbrouwer Heineken.

“World of Automation, World of Laboratory, Word of Motion & Drives en World of Electronics.”

Een zeer interessant seminar waarbij de bezoeker ervaart dat oplossingen soms dichter bij huis liggen dan men denkt en waarbij met een aantal relatief simpele investeringen een beter resultaat behaald kan worden. Anders kijken, anders doen!

Virtueel lassen

Een virtueel lasapparaat met de ‘look & feel’ van een traditioneel lasapparaat. Tijdens de beurs een unieke gelegenheid om een en ander zelf te ervaren. De lasser krijgt 3D in de laskap een beeld wat in het scherm onder verschillende hoeken gevolgd kan worden, ook op een groot scherm. Er komt geen metaal of gas aan te pas. Een bijzondere ervaring voor iedere bezoeker.