Een huis is geen camping

Geplaatst op 15 december 2015 door Redactie

Het sanitair gebouw op familiecamping De Vossenburcht was aan vervanging toe. Campingeigenaar Alex Dekker ontwikkelde in eigen beheer een plan en kwam met een ontwerp waar de camping weer jaren mee vooruit kan. Het installatietechnische werk werd uitgevoerd door Kooiker installatie uit Staphorst. Rode draad in het verhaal: duurzaam en energiezuinig maar dan wel met aandacht voor comfort en veiligheid. Alex Dekker: “Het gebouw voldoet in alle opzichten aan de eisen van deze tijd en, minstens zo belangrijk, het is toegesneden op de wensen van de gebruikers. Zowel oud als jong als voor mensen met een beperking.”

Kwaliteit

De keuze voor Kooiker installatie werd mede bepaald door het gegeven dat Alex Dekker indien mogelijk graag in zee gaat met lokale ondernemers. “Het is gewoon prettig en vooral praktisch als je iemand in de buurt hebt waarmee je snel actie kan ondernemen. En uiteraard heb ik ook gekeken naar de aspecten duurzaamheid, energie,verbruikskosten en niet op de laatste plaats de kwaliteit. En kwaliteit heeft dan niet alleen betrekking op de bedrijven waar je zaken mee doet maar slaat ook op de producten die worden gebruikt. En pratend over kwaliteit is het dan niet zo vreemd dat wij bij de kranen en douches van DELABIE terecht kwamen.”
Carl van Wietmarschen, technisch commercieel vertegenwoordiger van sanitair producent DELABIE: “Belangrijk is dat het juiste product op de juiste locatie wordt gebruikt. Dat klinkt wellicht logisch maar dat gebeurt niet altijd. Laten we het zo zeggen: een huis is nu eenmaal geen camping en bij de bepaling van de soort kranen en douches is dus van het grootste belang om goed in beeld te brengen wat de klant precies wil in combinatie met de wensen van zijn eindgebruikers.” DELABIE producten kenmerken zich door een voortdurende aandacht voor waterbesparing, hygiëne, toegankelijkheid, veiligheid, vandaalbestendigheid en duurzaamheid. Met als bijkomende voordelen tijdsbesparing dankzij eenvoudige installatie en eenvoudig onderhoud door het gebruik van gestandaardiseerde onderdelen van stuk voor stuk hoogwaardige kwaliteit.

Beste resultaat

Carl van Wietmarschen wijst verder op het grote belang om vanaf het begin in een dergelijk proces erbij te zijn. “Een voorbeeld: een kraan extra stevig in een muur verankeren is natuurlijk prima maar dan moet je daar bij de constructie van de muur wel rekening mee houden, anders heeft dat niet zoveel zin.” Andries Pelleboer van Kooiker installatie valt hem bij: “We maken nog te vaak mee dat het sanitair maar ook ander installatietechnische zaken pas tijdens, of soms pas aan het einde van de rit in beeld komen. En dat is om meerdere redenen jammer. Gelukkig was dat hier niet het geval. Alex had over alles heel goed nagedacht. Hij is iemand die verder kijkt, naar de lange termijn en dat is prettig werken. In samenspraak kom tot je het beste resultaat en haal je het maximale rendement. Lagere verbruikskosten en tevreden gebruikers: daar doen we het voor.”

Functioneel

In de diverse ruimtes van het ruim opgezette en fris ogende sanitair gebouw bevinden zich verschillende wasbakken met kranen, douches en toebehoren, afgestemd op de functionaliteit. Die functionaliteit vind je terug in onder meer waterbesparing, stabiliteit van de temperatuur, veiligheid en bedieningsgemak (o.a. 1-knopsbediening). Alex Dekker is ingenomen met het resultaat. “Al direct vanaf het begin, inmiddels vier jaar geleden, kregen we positieve reacties en die krijgen we nog steeds. Bovendien is, ook dankzij nog een aantal andere maatregelen, het energieverbruik teruggelopen. Een goede zaak waarbij ik wel wil opmerken dat wij op alle fronten investeren in kwaliteit. En dat verwachten we dus ook van onze zakenpartners en leveranciers.”

DELABIE

DELABIE is Europees leider in kranen en sanitair toebehoren en richt zich in hoofdzaak op de utiliteit (o.a. ziekenhuizen, zorginstellingen, campings, gevangenissen). Van elektronische of zelfsluitende kranen voor wastafels tot elektronische en zelfsluitende directe spoelingen voor WC. Maar ook voor antibacteriële eindfilters en bedpanspoelsystemen is DELABIE de juiste partner. Bovendien werd begin dit jaar ook een assortiment sanitaire toestellen in rvs opgenomen in het DELABIE aanbod. Alle producten en systemen worden uitvoerig getest en voldoen aan de hoogste normen. Er wordt veel geïnvesteerd in Onderzoek en Ontwikkeling: op zoek naar innovatieve oplossingen waar de markt om vraagt.