60 miljoen voor subsidie energiebesparing eigen huizen

Geplaatst op 07 september 2016 door Redactie

Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. De Subsidie energiebesparing eigen huis kan aangevraagd worden vanaf 15 september 2016 via RVO.nl.

Wie in aanmerking wil komen voor deze subsidie moet minstens 2 verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen bijvoorbeeld: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas.
Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Maatregelen in woning of gebouw

Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan daarnaast ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraag gestuurd ventilatiesysteem.

Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van € 4.000 bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

Energiebespaarlening

Het is mogelijk een gunstige lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. De nieuwe subsidie en zo’n Energiebepaarlening zijn te combineren. Ook een combinatie van de rijkssubsidie met bijdragen van een gemeente of provincie is mogelijk.

Voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel is de Investeringssubsidie duurzame energie beschikbaar.


Reacties

j bevers

29 september 2016 om 09.34 uur

ik ben van plan mijn huis energie neutraal te maken [een huis uit 1964] wat zijn de mogelijkheden

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement