6 redenen om te verwarmen met infrarood

Geplaatst op 28 december 2023 door Redactie

Infraroodverwarming wordt in de installatiewereld steeds bekender echter toch nog onderbelicht. Toch is deze manier van verwarmen in bepaalde situaties erg aangenaam en efficiënt. Wij zetten 6 voordelen voor u op een rij om te verwarmen met infrarood.

Comfortabele warmte

De verwarmingssystemen die we nu vaak toepassen, verwarmen voornamelijk door middel van convectie. Infraroodverwarming geeft warmte af in de vorm van straling. Dat is een directere manier van verwarmen, vergelijkbaar met het aangename gevoel dat u krijgt wanneer u in de zon zit.

Lokaal verwarmen

In tegenstelling tot veel andere vormen van verwarming, is infrarood heel geschikt om lokaal te verwarmen. Wanneer u lange tijd stilzit op de bank of achter een bureau, is het niet nodig om de hele ruimte te verwarmen. De stralingswarmte van infrarood kunt u gericht benutten op de plek waar u zit.

Aanvulling op andere verwarmingssystemen

Veel verwarmingssystemen maken de ruimte warm genoeg voor een actieve gebruiker. Maar wanneer u ‘s avonds op de bank zit, kan dezelfde temperatuur te koud zijn. Een infraroodpaneel is dan in staat snel bij te springen. Terwijl andere verwarmingssystemen de ruimte pas op temperatuur hebben wanneer u naar bed gaat.

Geen onderhoudskosten

Het installeren van een infraroodpaneel is relatief eenvoudig en dus ook goedkoop. Daarnaast hebben infraroodpanelen geen onderhoud nodig. Ook dat maakt ze goedkoper dan veel andere manieren van verwarmen. Hier komt nog bovenop dat infraroodpanelen een lange levensduur hebben.

Klein en stil

Sommige verwarmingssystemen nemen erg veel ruimte in en maken daarbij ook nog eens veel geluid. Een infraroodpaneel daarentegen is plat en neemt nauwelijks ruimte in tegen de wand of het plafond. En de straling wordt geruisloos afgegeven.

BENG-gecertificeerd

De meeste infraroodpanelen van Masterwatt hebben een prestatieverklaring volgens de rekenmethode van de NTA 8800. Daardoor kunt u ze gebruiken in BENG-berekeningen.

Kortom: Infraroodverwarming is op vele vlakken een goed uitkomst als het gaat om bijverwarming. Wilt u meer weten over infraroodverwarming en de opties of wilt u een berekening laten maken? Neem dan contact op met Masterwatt.