Duurzaamheid onder Nederlanders

Geplaatst op 25 februari 2016 door Redactie

Besparing op energiekosten is voor consumenten de grootste drijfveer is om voor duurzaam (ver)bouwen te kiezen. De hoge kwaliteit van duurzame producten is voor consumenten het minst van belang.

Top 3 redenen om voor duurzaam (ver)bouwen te kiezen

1. Besparing op energiekosten

2. Milieuvriendelijk

3. Gezondheid (beter leefklimaat)

De energiekosten zijn voor alle leeftijdscategorieen van groot belang. Hoog opgeleiden (74%) vinden dit iets belangrijker dan laag opgeleiden (70%). Wanneer een gezin uit vijf of meer personen bestaat, geeft maar liefst 83 procent aan dat besparing op energiekosten de belangrijkste reden is om voor duurzaam verbouwen te kiezen. Jongeren tot 24 jaar hechten veel meer waarde aan milieuvriendelijkheid en gezondheid dan personen van 25 jaar en ouder.

Energiezuinige producten interessant

Consumenten letten bij het klussen of het uitbesteden van klussen op producten die energiezuinig zijn en ze kiezen het liefste voor materialen met een lange levensduur. Hoe ouder iemand wordt, hoe meer hij of zij hierop let.
Ongeveer een kwart van de Nederlanders vindt de kosten voor duurzame oplossingen te duur. Toch vindt een kwart van de Nederlanders het prima om te investeren in duurzame producten, zolang ze hun investering maar terug kunnen verdienen op den duur.

Zonnepanelen: duurzame investering

Een groot deel van de Nederlanders wil z'n woning graag duurzamer maken. En dat willen ze het liefste doen met behulp van zonnepanelen.
Maar liefst 28 procent van de Nederlanders heeft geen behoefte om zijn huis duurzamer te maken. Dit is vooral het geval in de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar.

 

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement