Plezierig wonen en effectief werken

Geplaatst op 09 augustus 2016 door Redactie

Met het ontwikkelen en produceren van innovatieve, kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare ventilatoren en luchtbehandelingssystemen levert Soler&Palau al decennia lang een bijdrage aan een gezond en plezierig woon- en werkklimaat. Comfort in combinatie met gebruiksgemak en energiezuinigheid kenmerken de producten en systemen.

S&P kent u uiteraard vanuit alle segmenten in de woningbouw, zowel nieuwbouw als renovatie. Als een betrouwbare partner die geen uitdaging uit de weg gaat en samen met haar klanten altijd tot de beste oplossing komt. Maar er is meer, veel meer waarin S&P zich onderscheid. Ook wanneer het gaat om de utiliteitsbouw en de industrie biedt S&P meerwaarde voor zowel de installateur als de eindgebruiker.

Utiliteit

Berry Brand is Sales Manager Nederland S&P: “Met onze innovatieve systemen lopen wij voorop in de utiliteitsbouw. Dat heeft te maken met het gegeven dat wij over een enorme brede range aan producten beschikken. Dankzij een breed en diep programma systemen, typen en uitvoeringen bieden wij een oplossing op maat. Maar er komt natuurlijk meer bij kijken, bijvoorbeeld op het gebied van advisering. En indien gewenst, bieden wij full service als het gaat om de voorbereiding en de uitvoering van een project.”

Voorbeeldproject Utiliteit

Nieuwbouw International School Utrecht
• 2 plug&play luchtbehandelingskasten, 9.500 m3/h per stuk
• Hoog-rendement warmtewiel
• Modbus, Bacnet en interne webserver
• Installateur: Loohuis Meulenbeld, Almelo

Industrie

Natuurlijk gelden voor de industrie dezelfde kernwaarden als voor de andere disciplines. Berry Brand: “Oplossingen op ventilatiegebied en luchtbehandeling kunnen standaard zijn maar rekening houdend met capaciteit, afwijkende werk- en omgevingstemperaturen, explosieveiligheid en certificeringen komt S&P voor de industrie ook met bijzondere oplossingen, toegesneden op de vraag van de klant. Alles wordt afgestemd op de specifieke eisen van de desbetreffende werkomgeving. In dit verband goed om te noemen dat van alle typen ook ATEX-uitvoeringen geleverd kunnen worden.”

Voorbeeldproject Industrie

Hubrecht Instituut
• Labgebouw voor hoogwaardig stamcelonderzoek
• 34 kunststof centrifugaal ventilatoren voor labafzuiging
• Incl. kunststof geluiddempers en deflectorkap
• Installateur: BAM Bouw & Techniek

AMCA-gecertificeerde laboratoria (S&P beschikt over eigen uitgebreide laboratoria waarin de praktijk zeer getrouw kan worden gesimuleerd. Hier in beeld de geluidskamer.)

Soler&Palau: onafhankelijk en stabiel

Soler&Palau mag dan met 4.200 medewerkers een wereldspeler van formaat zijn … het is en blijft ook nog steeds een familiebedrijf en is met eigen vestigingen lokaal aanwezig in 90 landen, zo ook in Nederland (Breda). Berry Brand: “Belangrijk punt in dit verband is de zelf-financiering: dat zorgt voor onafhankelijkheid, stabiliteit, rust en de mogelijkheid om te blijven groeien. En daarnaast is er sprake van een grote betrokkenheid bij het personeel. Teamwork, ruimte voor de ontwikkeling van talent en respect zijn in dit kader belangrijke pijlers onder het succes van de onderneming.” Onafhankelijkheid waarborgen en innovatieve producten ontwikkelen en op de markt brengen is ook te danken aan de waarde die S&P hecht aan de afdeling Research en Development.

"Indien gewenst, bieden wij full service als het gaat om de voorbereiding en de uitvoering van een project.”

Met 40 R&D medewerkers die met hun expertise en deskundigheid toegevoegde waarde leveren. Let wel: S&P maakt 5 miljoen producten per jaar en ieder product wordt uitvoerig getest op geluid, vermogen en rendement. De -onder andere- AMCA-gecertificeerde laboratoria van S&P bieden de mogelijkheid de praktijk zeer getrouw te simuleren. Uiteraard voldoen de producten van S&P aan de geldende normen en eisen. (Waaronder de ErP-verordening)

 Soler&Palau wereldwijd

  • In 90 landen 
  • 80 patenten
  • 140 productseries
  • 21 fabrieken
  • 5 R&D&i Centra 

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement