Coöperatie Zonnepark Harlingen zorgt voor duurzaam rendement

Geplaatst op 11 juli 2016 door Redactie

Coöperatie Zonnepark Harlingen gaat in samenwerking met de gemeente Harlingen en energieleverancier Greenchoice een zonnepark van 3.528 zonnepanelen neerzetten op de Fahrenheitstraat in Harlingen. Tenminste, als er genoeg investeerders zijn die ook willen investeren in zonne-energie van dit zonnepark, in totaal kan er voor 300.000 euro worden geïnvesteerd. De crowdfunding om dit zonnepark te realiseren is afgelopen zaterdag gestart op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/harlingen en heeft nu al meer dan 100 deelnemers. Investeerders kunnen zo 16 jaar lang profiteren van de zonnestroom en daarop een mooi rendement maken dat op kan lopen tot 4,9% per jaar. Iedereen kan aan Zonnepark Harlingen mee doen. Ongeacht waar men woont of bij welke energieleverancier men klant is.

Meedoen in het project

Door het enthousiasme over dit zonne-energieproject zijn er, na minder dan twee dagen, al meer dan 100 investeerders in de ZonneDelen (een deel van het zonne-energieproject). Op deze manier kan het spaargeld duurzaam worden ingezet tegen een goed rendement.

Huishoudens in Harlingen die in een monument wonen, zelf geen (geschikt) dak hebben of een totale investering in een zonne-energiesysteem te groot vinden kunnen zo toch profiteren van zonne-energie. Met een investering in zonnepark Harlingen draag men bij aan meer werkgelegenheid in de regio, wordt er een hoger rendement behaald dan op het spaargeld en zorgt men voor meer duurzame opwekking van stroom.

Er is ook veel vraag vanuit de stedelijke gebieden in Nederland om mee te doen met dit soort duurzame projecten, aangezien velen in de stad geen eigen dak hebben en toch willen profiteren van de zon. Met de verkregen SDE+ (Stimuleringsregeling duurzame energieproductie) subsidie kan iedereen in Nederland mee doen met dit zonne-energieproject.

Over het zonnepark:

Het zonnepark wordt geplaatst op 18.412 vierkante meter grond op industrieterrein Oostpark te Harlingen. Aan de Fahrenheitstraat in Harlingen komen in totaal 3.528 zonnepanelen te liggen. De zonnepanelen hebben gezamenlijk een capaciteit van 952 kWp en zullen in het eerste volledige productiejaar naar verwachting meer dan 1 miljoen kWh opwekken. Gelijk aan het stroomverbruik van 300 huishoudens.

Samenwerking

Zonnepark Harlingen wordt gerealiseerd met behulp van veel partijen. De gemeente Harlingen ondersteunt het project door een investering te doen en zelf stroom af te nemen van zonnepark Harlingen. Daarnaast is er de verkregen SDE+ subsidie van de overheid, een bank wil graag meefinancieren en ook energieleverancier Greenchoice heeft haar nek uitgestoken om te zorgen voor meer zonne-energie in Nederland.

Altijd inzicht in de stroomproductie

Vanaf 2 juli kan men dus meedoen op ZonnepanelenDelen.nl. 15 zonne-energieprojecten zijn al eerder gerealiseerd via ZonnepanelenDelen. Door gebruik te maken van het platform van ZonnepanelenDelen kunnen de investeerders ook altijd inzicht krijgen in hun investering via de ZonneDelen app voor mobiel of tablet. De ZonneDelen app is gratis voor alle investeerders, waarbij als het zonnepark is gerealiseerd de investeerders de persoonlijke situatie zien met betrekking tot vermogen en opwek van hun deel van het Zonnepark.

Investeren in het zonnepark kan nu, dit kan al vanaf 25 euro. Het rendement op de investering in ZonneDelen kan in het gunstige geval oplopen tot wel 4,9% per jaar.

Kijk voor info en/of deelname op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/harlingen 

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement