Ultracompacte smart warmtebeeldcamera

Geplaatst op 25 januari 2023 door Redactie

De THT8 van Elektro Lijn HT is een warmtebeeldcamera voor montage op een Android smartphone of tablet door middel van een USB-C connector.

Door de HTSmartCamera app te installeren op uw toestel kan u vervolgens scherpe warmtebeelden maken en opslaan als statisch beeld (PNG) of IR-video (MP4). De app maakt het tevens mogelijk om hot- en coldspots weer te geven, objecten zoals spots, lijnen, gebieden en isothermische lijnen in te voegen, meetrapportage te maken en deze vervolgens te delen via e-mail of sociale netwerken.

De app biedt tevens een Auto Fusion-functie, die het mogelijk maakt om warmtebeelden en normale beelden met elkaar te mixen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de camera van de smartphone of tablet om het beeld hiervan te mixen met de warmtebeelden en het zo gemakkelijker te maken om objecten te herkennen.

Met een meetbereik tot 400 °C en een thermische resolutie van 120 x 90 pixels heeft deze compacte warmtebeeldcamera talrijke toepassingen, zoals (preventief) onderhoud bij elektrotechnische en mechanische installaties, HVAC-R en controle van thermische isolatie.