Marktscan industriële woningbouw: prefab bouwers zijn op zoek naar kennis

Geplaatst op 07 november 2022 door Redactie

Afgelopen zomer heeft Ventilair, de ventilatiespecialist, een onderzoek gehouden onder industriële woningbouwers. Prefab bouwen, ook bekend als industriële woningbouw, blijft de gemoederen bezig houden in de bouwwereld. Er komen steeds meer woningfabrieken, maar ook installateurs en groothandels zijn aan het ‘prefabben’. Reden genoeg voor hen om eens wat vragen te stellen aan deze industriële woningbouwers.

Het onderzoek

De onderzoeksdoelgroep bestond uit 112 bedrijven die actief zijn binnen de industriële woningbouw. Ruim de helft van de bereikte bedrijven was bereid om deel te nemen aan het onderzoek. De vragen in dit onderzoek waren gericht op typering van de prefab activiteiten, gebruikte materialen en de mate van betrokkenheid bij installaties, ventilatie in het bijzonder.

Trends en veranderingen

Uit het onderzoek blijkt dat de prefab woningbouwer zich steeds meer met de installatie bezig houdt. Dit komt overeen met wat Ventilair al eerder publiceerde in hun Trendrapport W-Installaties bij Industriële Woningbouw. Ook toen ging het er al over dat deze industriële woningbouwers steeds vaker de installateur overslaan en zelf de installaties in de fabriek gaan aanbrengen. Maar hiervoor ontbreekt bij veel partijen nog de juiste kennis.

Resultaten

De uitkomsten van het onderzoek zijn interessant voor iedereen die actief is met industriële woningbouw, dat wil zeggen de prefab bouwers zelf, maar ook adviseurs, installateurs en fabrikanten. Om de resultaten van dit onderzoek te delen, heeft Ventilair ze in een interactieve PDF geplaatst. Bent u actief met prefab woningbouw, dan doet u ongetwijfeld waardevolle kennis op uit de resultaten. Het onderzoeksrapport is te downloaden via de website van Ventilair

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement