Vochtigheids- en temperatuursensor met verwisselbare sensor-tip

Geplaatst op 04 oktober 2022 door Redactie

De EE212 vochtigheids- en temperatuursensor van E+E is geschikt voor uitdagende meettaken in de klimaattechniek, land- en tuinbouw en de farmaceutische industrie.
Dankzij het modulaire sensorontwerp kan de sensor indien nodig eenvoudig direct ter plaatse worden vervangen.
De E+E sensorcoating, de ruime keuze aan filters en de robuuste IP65/ NEMA 4 behuizing zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare metingen, zelfs onder uitdagende werkomstandigheden.

Veelzijdig gebruik, eenvoudige configuratie

De EE212 kan flexibel worden aangepast aan meettaken voor veelzijdig gebruik. Naast een nauwkeurige meting van de luchtvochtigheid en temperatuur berekent de sensor verschillende vochtigheid gerelateerde parameters zoals dauwpunttemperatuur, absolute vochtigheid en mengverhouding. De gemeten waarden zijn beschikbaar op twee configureerbare analoge uitgangen. Drie fysieke parameters kunnen worden weergegeven op het optionele grafische weergave. Dankzij de gratis EE-PCS configuratiesoftware kunnen de meetparameters, schaal en display weergave worden aangepast.

Installatievriendelijke behuizing

Een wandversie en een kanaalversie van de EE212 zijn beschikbaar. Met de beproefde HVAC-behuizing kan de sensor met gesloten deksel worden uitgewisseld. Dit betekent dat elektronica beschermd is tegen vervuiling op de bouwplaats. De behuizingsschroeven met bajonetsluitingen vergemakkelijken een snelle opening en sluiting van het deksel om zodoende de elektrische installatie snel te voltooien.