‘s Werelds eerste Freeform 3D geprinte huis

Geplaatst op 29 juni 2016 door Redactie

WATG innovatieve Urban Architecture Studio heeft de eerste prijs gewonnen in de De Freeform Home Design Challenge, een wedstrijd voor het ontwerpen van 's werelds eerste 3D-freeform geprinte huis.

De Freeform Home Design Challenge is bedacht om architecten, ontwerpers, ingenieurs en kunstenaars uit de hele wereld uit te nodigen om deel te nemen aan een onderzoek naar de wijze waarop 3D printing technologieën onze gebouwde omgeving en ons leven van vandaag de dag kunnen verbeteren.
De uitdaging, in opdracht van Branch Technology, was om een 600-800 vierkante meter eengezinswoning te ontwerpen die zich los maakt van traditionele architectonische esthetiek, ergonomie, bouw, bouwsystemen en structuur.

Branch Technologie verzocht deelnemers om conceptuele oplossingen voor alle aspecten van het huis te bedenken. Bijvoorbeeld voor de bouwschil moest materiaaltoepassingen, fenestratie en structuur overwogen worden. Het interieur moest inclusief een keuken, badkamer, woonkamer en een slaapkamer ontwikkeld worden. Naast bouwsystemen moesten er ook oplossingen bedacht worden voor mechanische, elektrische installaties, loodgieterij en verlichtingseisen op te lossen, terwijl ook rekening gehouden moest worden met het ontwerpen van passieve zonne-energie strategieën.

Het in Chicago gevestigde team WATG's, bestaande uit Daniel Caven, Chris Hurst, Miguel Alvarez en Brent Watanabe, wonnen met hun unieke design, 'Curve Appeal'. Dit ontwerp heeft de potentie om het 3D-printen van ontwerp en bouw revolutionair te veranderen. Volgens Branch Technology Oprichter, Platt Boyd, "Curve Appeal is een zeer doordachte aanpak voor het ontwerp van ons eerste huis. Het reageert goed op de omstandigheden ter plaatse, vergroot de mogelijkheden van cellulaire fabricage en verlegt de grenzen van wat mogelijk is, terwijl we nog steeds gebruik maken van goedkopere methoden voor het traditionele gebouw systeemintegratie. "

Het ontwerp van het huis bestaat uit twee hoofdonderdelen: een interieurkern en exterieurschil. De open en lichte woonruimtes beschermen de bewoners tegen invloeden van buitenaf via passieve strategieën, terwijl ze verbonden zijn met buitenruimte en de natuur zelf. De buitenkant van de woning is afgeleid van eenvoudige, maar zorgvuldig berekende bogen, die zorgen voor een natuurlijke uitstraling waardoor het huis perfect in de omgeving past.


De planfase van het huis zal gebeuren in Chattanooga, Tennessee in het Branch Technology lab. Naar verwachting zal in 2017 begonnen worden met de 3D printing.

Ontdek meer op www.watg.com en www.wimberlyinteriors.com

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement