De Gold RX/HC unit maakt het de installateur wel erg gemakkelijk

Geplaatst op 23 juni 2022 door Redactie

De GOLD RX/HC luchtbehandelingsunit van Swegon, die in Nederland door Auerhaan-Klimaattechniek wordt geleverd, is een totaaloplossing waarbij de inverter warmtepomp volledig is geïntegreerd in de LBK. Bij het ontwerp van deze unit was het uitgangspunt het bieden van een zeer efficiënte én gebruiksvriendelijke oplossing.

Bij de Swegon GOLD RX/HC units zijn de warmtepomp en de componenten in de luchtbehandelingsunit af fabriek al volledig en optimaal op elkaar afgestemd; niet alleen mechanisch maar ook qua besturing. Dit bespaart de installateur veel tijd en dus ook kosten op het gebied van engineering en montage. Bovendien is er minder kans op faalkosten.

De aansturing van de luchtbehandelingsfuncties én warmtepomp zijn ondergebracht in een regeling en een bedieningsunit. Door deze functies in een regeling samen te brengen, zorgt Swegon ervoor dat een ideale balans tussen een prettig comfort en een laag energieverbruik mogelijk is. De besturing van de unit is ‘web-based’, waardoor lokale bediening en bediening via internet zeer eenvoudig te realiseren is. Volledige integratie in een GBS door middel van o.a. MODbus of BacNet is uiteraard ook mogelijk.

GOLD RX/HC units zijn leverbaar met een luchtcapaciteit van ca. 3.000 m3/h tot circa 25.000 m3/h. De units zijn compact gebouwd en bieden nog vele uitbreidingsmogelijkheden om de functionaliteit verder uit te breiden. De GOLD RX/HC units zijn onderdeel van de zeer uitgebreide GOLD serie van Swegon waarin LBK’s leverbaar zijn vanaf 500 m3/h tot ca. 38.000 m3/h.