Welke kennis mis jij in ISSO-Publicatie 43 Concepten voor klimaatinstallaties?

Geplaatst op 10 juni 2022 door Redactie

ISSO-publicatie 43 Concepten voor klimaatinstallaties krijgt binnenkort een update. Maar voor ze daar bij ISSO aan beginnen, komen ze graag te weten wat je van deze publicatie vindt en welke kennis jij daarin nu eventueel mist. Heb je in je werk wel eens te maken met klimaatinstallaties, vul dan alsjeblieft de korte vragenlijst in.

ISSO-publicatie 43 bestaat uit twee delen: ‘installatieconcept en werkbladen’ en ‘selectie op basis van energieprestatie en grafieken’, en daarna de bijlagen. Met name het energieprestatiedeel is erg verouderd. "Alleen al om die reden is het tijd voor een actualisatie", zegt Jos de Leeuw, projectcoördinator klimaatinstallaties in gebouwen bij ISSO. "We nemen het energieprestatiedeel na de update overigens niet meer in de publicatie op. De energieprestatie wordt zo regelmatig aangepast en strenger gemaakt, dat professionals de meest up to date kennis het best op internet kunnen vinden."

Welke thema’s en ontwikkelingen

De installatieconcepten en werkbladen willen ze bij ISSO wel updaten. Daarom horen ze graag van jou welke thema’s en ontwikkelingen op het gebied van klimaatinstallaties je opgenomen wilt zien na de actualisatie. Betonkernactivering misschien, of meer over wko? Laat het ISSO weten via de korte vragenlijst.

Naar de enquête

Dus ben je een professioneel die werkt met klimaatinstallaties, vul dan alsjeblieft de enquête in. Het kost je ongeveer 3 minuten, en je input is voor ISSO erg nuttig voor de actualisatie.


Reacties

Tom J. Haartsen

30 november 2022 om 16.47 uur

Alvorens een update te overwegen zou moten worden nagegaan hoe veel/hoe vaak de publicatie is/wordt gebruikt. Daarvoor is het onvoldoende het aantal verkochte exemplaren in beeld te hebben. Gevraagd zou moeten worden hoe vaak de publicatie uit de kast wordt gehaald. Bij ons is het antwoord voor concrete projecten: nooit. Ik heb 'm zojuist ter hand genomen om te kijken hoe zinvol parametrische ontwerpen is. De publicatie kan immers worden gezien als een papieren voorloper van parametrisch ontwerpen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement