Partnerschap Opleidingscentrum GO en STEK ontzorgt cursisten en bedrijven

Geplaatst op 23 mei 2022 door Redactie

Bedrijven in de koel- en klimaattechniek hebben een enorm tekort aan gecertificeerd personeel. Het is dus belangrijk dat de drempel voor (bij)scholing zo laag mogelijk is en dat vakopleidingen en examens goed op elkaar aansluiten. Opleidingscentrum GO en STEK (Stichting Emissiepreventie Koudetechniek) gaan trainingen en examens in één pakket aanbieden. Daarmee worden cursisten en bedrijven ontzorgd en kunnen ze zich tegen lage kosten optimaal voorbereiden op het behalen van een erkend certificaat.

“We werken inmiddels al dertig jaar samen met STEK”, vertelt Jenny van den Bovenkamp, algemeen directeur van Aeres Tech en Opleidingscentrum GO. “Het resultaat is dat wij trainingen neerzetten die optimaal aansluiten bij de kenniseisen voor de examens die STEK afneemt. Door die trainingen en examens voortaan in één pakket aan te bieden, maken we een mooie kwaliteits- en efficiëntieslag; niet alleen voor onszelf, maar zeker ook voor de cursist. Die hoeft zich nog maar één keer in te schrijven, voor een totaalpakket met kwalitatief goede trainingen en aansluitende examendata.”

Opleidingscentrum GO en STEK werkten eerder vooral samen met betrekking tot de F-gassenexamens. Dit wordt nu flink uitgebreid, met examens voor Ammoniak, CO2 en brandbare koudemiddelen (ACK) , mobiele aircotechniek, het EPBD-certificaat, en koude- en klimaattechniek op mbo 3- en mbo 4-niveau. “Het hele pakket wordt voorzien van STEK-certificering op basis van de betreffende eindtermen”, vertelt Wim den Boer, directeur van STEK. “Er zijn ook opleiders waar je als cursist alleen een bewijs van deelname krijgt. Maar daarmee wordt niet gewaarborgd dat je over de kennis en kwaliteiten beschikt waar onze sector zoveel behoefte aan heeft. Daarom hechten wij, net als Opleidingscentrum GO, veel waarde aan gecertificeerd vakmanschap. Alleen daarmee zorg je ervoor dat technici na hun examen de kennis in huis hebben om de sector - en zichzelf - verder vooruit te helpen.” Lees meer

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement