‘Tijdens de Alpentocht doe je het echt samen’

Geplaatst op 09 maart 2022 door Redactie

Als er een beklimming is die je eens gedaan moet hebben, dan is het de Stelvio in de Italiaanse Alpen. In september kunnen deelnemers van de Alpentocht deze berg van hun bucketlist afstrepen wanneer ze de top beklimmen voor CliniClowns.

De Alpentocht is een fiets-, wandel- en hardloopevenement in de Alpen. Ieder jaar beklimmen de deelnemers een legendarische berg waarbij ze sponsorgeld ophalen voor CliniClowns. Zo stond 2018 in het teken van de Mont Ventoux, 2019 van de Col du Galibier en vorig jaar vond de tocht plaats in Val Thorens.

Dit jaar kunnen fanatiekelingen in hun handen wrijven met de Stelvio als bestemming. Een uitdagende klim van 18 of 24 kilometer en ruim 1800 hoogtemeters. Van Prato naar de top op 2758 meter liggen tientallen haarspeldbochten te wachten.

Deelnemer Wouter kijkt reikhalzend uit naar de Alpentocht. “De Stelvio is er eentje op mijn bucketlist, die moet ik een keer beklommen hebben. Het is een tof evenement dat goed geregeld is. Ik vind het mooi dat er altijd mensen zijn die terugfietsen om anderen te steunen. Je doet het echt samen!”

Meer weten over de Alpentocht? Ga naar https://bit.ly/36Xrtyz

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement