Het beste uit twee werelden: breed assortiment en persoonlijk contact!

Geplaatst op 24 februari 2022 door Redactie

UltimAir: dé groothandel voor luchttechnische installaties

UltimAir is dé groothandel voor complete, luchttechnische installaties. Inmiddels een begrip in de Nederlandse installatiemarkt. Met een enorm breed assortiment (ruim 10.000 artikelen) dat, uiteraard inspelend op vragen uit de markt, steeds verder wordt uitgebreid. Maar is er meer. UltimAir biedt niet alleen luchttechnische oplossingen, ook als kennispartner wordt UltimAir steeds meer op waarde geschat. “Kennis en ervaring delen, daar wordt iedere partij in de keten beter van”, aldus managing director Bart Brandts. Verder staat een persoonlijke klantbenadering centraal waarbij vertrouwen een belangrijke pijler vormt voor het succes van deze groothandel.
UltimAir maakt de laatste jaren een sterke groei door en, als het aan Bart Brandts ligt, gaat dat nog wel even door. “We hebben de afgelopen vier jaar een verdubbeling van de omzet gerealiseerd en het streven is er op gericht om dat de komende vier jaar opnieuw te doen. De kansen liggen er en ik heb de overtuiging dat dat gaat lukken.”

Werelden

Bart Brandts: “Onze kracht zit in de combinatie. Wij hebben de voordelen van een groot bedrijf en laten dat samenkomen met het persoonlijke contact. Groot en klein, het beste uit twee werelden. En dat wordt gewaardeerd.” Aangeschoven is Cynthia Bender, Algemeen Directeur van Bender Luchttechniek, thuis op het gebied van ventilatiesystemen en luchtreiniging. Voor de installateur en de eindgebruiker. Voor onder meer utiliteit, horeca, winkel en transformatie projecten. Voor advies, levering en met een eigen afhaalbalie.

“UltimAir gaat het komende jaar een behoorlijke verandering doormaken. Een forse investering waarmee het magazijn bijna volledig wordt geautomatiseerd, waardoor de klanten nog efficiënter bediend kunnen worden.”

Over UltimAir zegt Cynthia Bender: “Wij doen al een jaar of zeven zaken met elkaar en het is alleen maar meer geworden. Dat heeft met een aantal dingen te maken. Uiteraard het zeer brede assortiment waardoor we, vrijwel altijd, op één plek terecht kunnen. Het kan bijna op de automatische piloot, wel zo gemakkelijk. Maar daar hoort nog wel iets belangrijks bij: ze hebben kennis van zaken, denken in oplossingen en zorgen voor een vertrouwd gevoel. En, mocht het al eens een keertje fout gaan … dan geen gezeur of moeilijk gedoe maar oplossen. In dat opzicht lijken we op elkaar. Ook vind ik de webshop van UltimAir erg handig en prettig in gebruik.”

Luchtkwaliteit

In de tijd dat we nog volop met een pandemie hebben te maken, neemt de aandacht voor de luchtkwaliteit alleen maar toe. Bart Brandts: “Op diverse fronten was die aandacht er wel, maar door de pandemie zijn er duidelijk stappen gemaakt mede omdat er meer budget is vrijgekomen. Een goede zaak, natuurlijk. Uiteindelijk moet het binnenklimaat van de woon- en werkomgeving gezonder en veiliger worden waarbij duurzaamheid en energieverbruik een leidende rol moeten spelen.” Cynthia Bender vult aan: “Luchtkwaliteit stond nu eenmaal niet altijd hoog op het lijstje, onderaan en voor de laagste prijs, om het maar even voorzichtig te zeggen. Dat is gelukkig wel anders geworden. Steeds vaker zie je nu dat in de ontwerpfase ventilatie en luchtkwaliteit gelijk volwaardig worden meegenomen. Gezonder en veiliger, genoeg uitdagingen wat mij betreft.”

Voordelen

UltimAir gaat het komende jaar een behoorlijke verandering doormaken. Een forse investering waarmee het magazijn bijna volledig wordt geautomatiseerd, waardoor de klanten nog efficiënter bediend kunnen worden. “Een belangrijke zet die voor al onze klanten voordelen gaat opleveren. De snelheid gaat omhoog en door de automatisering worden menselijke fouten tot een minimum beperkt.”

“Wij hebben bijna drie decennia ervaring op het gebied van klimaatbeheersing. Expertise en kennis die wij graag delen met onze klanten.”

In het verkoopprogramma van UltimAir zien we onder meer: constructie- en ophangmaterialen, roosters, kanalen, hulpstukken, brandkleppen, ventilatoren en WTW-units. Bart Brandts heeft er zin. “Wij hebben bijna drie decennia ervaring op het gebied van klimaatbeheersing. Expertise en kennis die wij graag delen met onze klanten. Wij zijn de groothandel en logistieke dienstverlener die graag fungeert als verlengstuk van de organisatie van de klant. En laten we wel zijn: je beste referentie is een tevreden klant.”

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement