Koninklijke Oosterberg lanceert het meest groene elektrotechnische kunststof product

Geplaatst op 04 februari 2022 door Redactie

Elektrotechnische groothandel Koninklijke Oosterberg vestigt vanaf 2022 extra aandacht op de verkoop van duurzame producten. Hiermee wil het bekende familiebedrijf de omslag naar duurzaam werken in de installatiebranche versnellen. De eerste actie gaat van start in de week van de Circulaire Economie, die plaatsvindt van 7 tot en met 12 februari.

Om welke producten gaat het?

Partner en leverancier ABB bracht onlangs een nieuwe serie kabel- en lasdozen op de markt. Deze zogenoemde s-serie is gemaakt van kunststof granulaat, afkomstig uit in Nederland gerecycled plastic. Met de introductie van deze productserie zet ABB een forse stap in haar ambitie om in 2030 minstens 80% van het productaanbod circulair te laten zijn.

Els van Maren, productmarketingspecialist ABB: “Als alle kabel- en lasdozen vervangen zouden worden door duurzame exemplaren, kunnen we jaarlijks ruim 310.000 kg CO2 besparen, wat neerkomt op 75%. Om dat te realiseren, hebben we de hulp van de markt hard nodig. We zijn dan ook blij dat Koninklijke Oosterberg haar steentje wil bijdragen door de nieuwe serie zowel online als in de filialen nadrukkelijk te promoten.” Ze benadrukt dat de dozen in kwaliteit niet onder doen voor hun conventionele voorgangers: “De nieuwe productserie heeft dezelfde eigenschappen en kwaliteit als bij het gebruik van virgin grondstof uit aardolie.”

Het eerste circulaire installatieproduct

In het kader van de Greenworks samenwerking die Oosterberg met Raab Karcher en Wasco is aangegaan, is een Greenworks duurzaamheidslabel aan de nieuwe productserie verbonden. De kabel- en lasdozen van ABB scoren 50% duurzamer dan producten gemaakt van een nieuwe grondstof. In Greenworks-taal: een score die drie punten hoger (+25%) is dan de originele kabel- en lasdozen. Dit maakt de nieuwe kabel- en lasdozen van ABB de eerste volledig circulaire elektrotechnische producten in de markt.

Onder de aandacht

Op de vestigingen van Koninklijke Oosterberg worden de duurzame kabel- en lasdozen de komende periode volop onder de aandacht van de installateurs gebracht en gaan de medewerkers actief aan de slag om installateurs te overtuigen over te stappen op de duurzame producten. Ook klanten die hun bestellingen online plaatsen, worden actief gewezen op dit duurzame alternatief.

Erik Spijkerman, directeur marketing bij Koninklijke Oosterberg: “We zijn met het Greenworks label al een aantal jaren bezig met het promoten van duurzame producten. Deze productlijn van ABB wordt de eerste die we binnen Oosterberg op alle denkbare manieren extra aandacht geven. De eerste, maar zeker niet de laatste. Deze focus op duurzaam is de start van een traject. Er gaan zonder twijfel andere veelbelovende producten volgen.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement