Innovatieve hybride omvormer van SMA combineert eenvoudig gebruik met hoog rendement

Geplaatst op 18 januari 2022 door Redactie

De nieuwe hybride omvormer van SMA Solar Technology AG (SMA) die zowel energie produceert als opslaat, verhoogt het rendement voor huishoudens en kleine commerciële ondernemingen en maakt het gebruik van zonne-energie nog eenvoudiger. De snelle laad- en ontlaadcapaciteit van de driefasige Sunny Tripower Smart Energy zorgt voor maximale batterijbenutting, ook bij wisselvallig weer. De ingebouwde automatische back-upfunctie zorgt voor stroomtoevoer in het geval van een stroomstoring. In combinatie met de Sunny Home Manager benut deze omvormer de extra productie van zonnepanelen die bij andere omvormers verloren gaat. Geïntegreerde interfaces maken de integratie van warmteproductie en elektrische mobiliteit mogelijk. Dat laat toe om nog meer te besparen op energiekosten. Deze compacte twee-in-éénomvormer is beschikbaar in de vermogensklassen 5 kW, 6 kW, 8 kW en 10 kW.

"Met de Sunny Tripower Smart Energy bereikt SMA een nieuwe mijlpaal voor een onafhankelijke, kosteneffectieve en klimaatvriendelijke energievoorziening", zegt Jan Van Laethem, Executive Vice President Business Unit Home Solutions bij SMA. "De nieuwe hybride omvormer is een innovatieve uitbreiding van het SMA Energy System Home en perfect geschikt voor moderne, ongecompliceerde productie en opslag van zonne-energie. Op deze manier stellen we onze klanten in staat om niet alleen hun elektriciteitskosten, maar ook de kosten van mobiliteit en warmte aanzienlijk te verlagen. Tegelijkertijd realiseren ze hun wens naar duurzame energievoorziening en klimaatbescherming."

Meer zonne-energie in het huishouden - de klok rond

De DC-gekoppelde Sunny Tripower Smart Energy komt op de markt in de vier vermogensklassen 5 kW, 6 kW, 8 kW en 10 kW en is daarom voornamelijk voorbestemd voor productie en opslag van zonne-energie in de thuissector. Hij is compatibel met DC-gekoppelde hoogspanningsbatterijen van toonaangevende fabrikanten. Beheerders van zonne-energiesystemen profiteren ook van de hoge laadcapaciteit tot 30 A, die zorgt voor een volle batterij, zelfs met enkele uren zon. In combinatie met de Sunny Home Manager is het mogelijk om met deze omvormer de batterij op te laden met de extra productie van zonnepanelen die anders verloren zou gaan. Duurzame zonne-energie is dus de klok rond beschikbaar en pieken in het verbruik van netstroom worden afgevlakt, wat met de invoering van het capaciteitstarief in Vlaanderen garant staat voor lagere distributienetkosten.

Flexibel, betrouwbaar en eenvoudig

De nieuwe hybride omvormer kan worden gebruikt in zowel nieuwe als bestaande zonne-energiesystemen. De ingebouwde back-upfunctie zorgt voor de ononderbroken en veilige stroomvoorziening van geselecteerde verbruikers in het huishouden, zelfs in het geval van een stroomstoring.

De hybride omvormer is eenvoudig te installeren in slechts een paar stappen en kan intuïtief en snel in gebruik worden genomen met behulp van de SMA 360° app zonder het apparaat te openen. Hij is uitgerust met SMA ShadeFix voor maximale energieopbrengsten, zelfs bij schaduw. Hij is ook voorzien van SMA Smart Connected voor automatische monitoring.

Meer informatie over de Sunny Tripower Smart Energy vindt u hier. Een opname van de wereldpremière van de SMA hybride omvormer kunt u hier bekijken.