R454B alternatief van Galletti

Geplaatst op 28 december 2021 door Redactie

Bij de ontwerpafdeling van Galletti wordt altijd al veel aandacht besteed aan betrouwbaarheid, hoog rendement en laag geluidsniveau. Deze visie heeft zich bewezen op de markt in de huidige lucht/water warmtepompen LCX- en BCX-series, maar bij de ontwikkeling van een nieuwe reeks warmtepompen hebben nog 2 belangrijker zaken een rol gespeeld. Koudemiddel met een lager GWP getal en hoger deellast rendement (SCOP/SEER).

De nieuwe reeks, de VLE-serie, heeft als koudemiddel R454B met een GWP getal van 467. Galletti heeft hier bewust voor gekozen, omdat men verwacht dat de volgende grens in het terugdringen van Global warming op een GWP getal van 500 komt te liggen. De VLE is standaard al uitgerust met een lekdectectiesysteem.

Aangezien units vrijwel nooit altijd op vollast draaien, heeft Galletti bij het ontwerpen van de VLE erg gelet op een zeer hoog deellastrendement. De SCOP is daarom erg hoog.
Met de Hydro Smart Flow optie (alles tegenstroom) heeft de VLE heeft de mogelijkheid om bij -10 °C nog ca. 45 °C water te maken. Voor hogere watertemperaturen heeft Airconair andere mogelijkheden.
Met de capaciteitsrange van 150 tot 570 kW staat de VLE-reeks naast de bestaande reeks LCX en BCX. Natuurlijk is de VLE weer Eurovent gecertificeerd. De eerste units zijn al geïnstalleerd.
Airconair levert een volledige reeks lucht/water warmtepompen van 6 tot 600 kW in verschillende configuraties.