Holland Solar presenteert Gedragscode Zon op grote daken

Geplaatst op 01 december 2021 door Redactie

Holland Solar presenteert ‘gedragscode zon op grote daken’: “Zonne-energie wordt de grootste energiebron in ons toekomstige energiesysteem. Veel zonnepanelen worden gelegd op daken van grote gebouwen. Met de ‘gedragscode zon op grote daken’ willen wij als Holland Solar duidelijkheid verschaffen aan dakeigenaren en andere stakeholders over hoe een goed en veilig zonnestroomsysteem moet worden aangelegd. Net als de gedragscode zon op land is het de bedoeling dat deze gedragscode de standaard in de markt zet, maar dan voor het aanleggen van zonnestroomsystemen op grote daken”, aldus Peter Molengraaf, Voorzitter van Holland Solar, de brancheorganisatie van de Nederlandse zonne-energiesector.

Eerste exemplaar aangeboden aan de staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat Op donderdag 25 november 2021 werd het eerste exemplaar van de ‘gedragscode zon op grote daken’ aangeboden aan de staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat: Dilan Yeşilgöz-Zegerius: “Wat mij betreft is dit een prachtig voorbeeld van hoe een sector zelf verantwoordelijkheid kan nemen om kwaliteit en veiligheid naar een hoger niveau te tillen. Ik hoop dat deze gedragscode de standaard gaat worden bij de ontwikkeling van grootschalige zonnedaken in Nederland.” Aansluitend werd ook een exemplaar van de gedragscode aangeboden aan de organisaties die de gedragscode formeel ondersteunen en actief hebben meegewerkt aan de totstandkoming van deze gedragscode. De 12 ondersteunende organisaties werden vertegenwoordigd door Remco van der Linden, Directeur Techniek en Markt bij Techniek Nederland, Geeke Feiter, Directeur Schade bij het Verbond van Verzekeraars, en Willemjan Muysson Programmamanager Veilige Energietransitie bij Brandweer Nederland.

Energietransitie

“Met zon op grote daken kunnen wij een groot deel van de vraag naar energie in Nederland duurzaam invullen” licht Wijnand van Hooff, Algemeen Directeur van Holland Solar toe. “Wie zich aan deze gedragscode houdt, ontwikkelt een veilig en kwalitatief goed zonnedak. De gedragscode staat voor een zorgvuldig ontwikkel- en realisatieproces, evenals een professionele exploitatie van een zonnestroomsysteem. Alleen zo kom je tot een kwalitatief hoogwaardig, veilig en transparant product. Zekerheden die hierdoor ontstaan, dragen mede bij aan de financierbaarheid en verzekerbaarheid van grootschalige zonnestroomdaken. Daarmee wordt een versterking en versnelling van de energietransitie bereikt.” Lees verder