De Fluke 279 FC multimeter met warmtebeeldtechniek

Geplaatst op 12 mei 2016 door Redactie

De combinatie van een volwaardige digitale multimeter met een warmtebeeldcamera maakt sneller en grondiger storingzoeken mogelijk met één instrument

Warmtebeeldcamera's zijn van onschatbare waarde voor het snel storingzoeken aan elektrische apparatuur, elektrische verdelers en transformatoren, maar elektriciens en onderhoudstechnici hebben er vaak geen ter beschikking wanneer zij deze nodig hebben. De Fluke® 279 FC TRMS-multimeter met warmtebeeldtechniek is het eerste meetinstrument waarin een volwaardige digitale True-RMS-multimeter is gecombineerd met een warmtebeeldcamera, voor sneller storingzoeken.

Bij de 279 FC kunnen technici met de warmtebeeldcamera snel en veilig controleren op hotspots in zekeringen, bedrading, isolatoren, connectoren, verbinders en schakelaars, en vervolgens met de digitale multimeter storingzoeken en analyseren. Door de combinatie van twee krachtige meetinstrumenten in één, hoeven elektriciens en monteurs minder instrumenten mee te nemen en kunnen zij er meer op vertrouwen dat zij de middelen hebben om problemen op te lossen.

De multimeter met warmtebeeldtechniek heeft 15 elektrische meetfuncties, waaronder AC/DC-spanning, weerstand, doorgang, capaciteit, diodetest, min/max en frequentie. De optionele iFlex®-stroomtang kan rond geleiders en draden in krappe, moeilijk toegankelijke ruimtes worden aangebracht, waarna het meetinstrument ook wisselstroom tot 2500 A kan meten. Op het LCD-kleurenscherm van 3,5 inch (8,89 cm) zijn de beelden gemakkelijk en helder zichtbaar.

De wireless 279 FC maakt deel uit van Fluke Connect®, een systeem van wireless test- en meetinstrumenten die via de Fluke Connect-app of Fluke Connect Assets-software communiceren; een cloud-based oplossing die metingen verzamelt voor een uitgebreide weergave van de status van kritische apparatuur. Monteurs kunnen in real-time zowel warmtebeelden als elektrische metingen registreren en delen via hun smartphones of tablets en automatisch naar de cloud uploaden. Rapporten kunnen meteen op locatie worden opgesteld en vanaf de locatie via e-mail worden gedeeld. Via de ShareLive™-videogespreksfunctie kan in real-time met andere collega's worden samengewerkt, zodat de productiviteit op locatie wordt verhoogd.*

De multimeter met warmtebeeldtechniek met veiligheidsspecificatie CAT III 1000 V, CAT IV 600 V heeft een oplaadbare lithium-ionbatterij die onder normale omstandigheden een volledige werkdag stroom levert (10+ uur).