STULZ helpt datacenters om de hitte te verslaan met zijn CyberCool Free Cooling Booster

Geplaatst op 20 september 2021 door Redactie

STULZ de specialist in bedrijfskritische airconditioning (waaronder STULZ Groep B.V.) heeft de wereldwijde beschikbaarheid van zijn CyberCool Free Cooling Booster aangekondigd. Dit is een innovatieve module voor Vrije Koeling waarmee datacenters, maar ook industriële toepassingen, van een milieuvriendelijke koeling kunnen profiteren. Deze nieuwste aanwinst in het vooruitstrevende CyberCool-assortiment maakt het nu mogelijk dat watergekoelde machines met moderne Vrije Koeling kunnen worden uitgerust, zonder grootschalige planning of installatiewerkzaamheden.

Vrije Koeling is stevig verankerd als een van de efficiëntste manieren om het energieverbruik van koelmachines en de tijd dat ze draaien te beperken, doordat de buitentemperatuur van lucht of water wordt gebruikt. De CyberCool Free Cooling Booster biedt een flexibele hoogwaardige koelingsoplossing waarmee het aanzienlijke besparingspotentieel van Vrije Koeling volledig kan worden benut in zowel nieuwe als bestaande systemen. Hiermee wordt niet alleen de bedrijfszekerheid gemaximaliseerd en de levensduur van de apparatuur verlengd, maar neemt ook de CO2-uitstoot af.

In combinatie met de koelmachines STULZ Explorer WSW en CyberCool WaterTec vormt de CyberCool Free Cooling Booster een gecoördineerd en energiezuinig airconditioningsysteem met toonaangevende functionaliteit en prestaties.