Mobiele werkstations voor maximale flexibiliteit en veiligheid

Geplaatst op 11 mei 2016 door Redactie

Een goed doordachte mobiele werkplaats, dat was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van WorkMo, het nieuwe Gedore opslag- en transportsysteem voor gereedschappen.

We hebben het hier over een uitgekiend modulair systeem waarmee alle gewenste benodigdheden veilig, snel en gemakkelijk op te bergen en te transporteren zijn. Ideaal voor iedereen die een flexibele en mobiele werkplek nodig heeft. De kern vormen diverse draagbare units, die als afzonderlijke componenten of direct als complete gereedschapwagen te gebruiken zijn. Kenmerkend is het geringe eigen gewicht door de bijzondere aluminium/kunststof-combinatie.

Iedere unit is veilig af te sluiten en afgewerkt met kunststof randen voor stoot- en krasbescherming. Elke WorkMo is perfect aan de specifieke toepassingen en gebruikerseisen aan te passen, waarbij eigenlijk iedere gereedschapuitrusting mogelijk is. Bij de lade-indeling valt aan diverse moduleafmetingen te denken, zodat alle voorkomende gereedschappen gemakkelijk mee te nemen zijn. Een bestaand systeem kan desgewenst altijd uitgebreid worden.

Inmiddels zijn deze WorkMo opslag- en transportsystemen in twee afmetingen beschikbaar, met een breedte van resp. 526 mm en 789 mm. Standaard levert Gedore in deze breedtes thans twee complete lichtgewicht gereedschapwagens, die heel geschikt zijn voor inzet bij allerlei grote en kleine onderhouds- en montagewerkzaamheden. Beide zijn uitgerust met zes volledig uittrekbare laden en een vak met vergrendeling, een verrijdbaar onderstel en een degelijk houten werkblad.

Daarbij wordt de keuze geboden deze wagens zonder gereedschap te leveren, dan wel compleet met 72-delig of 110-delig gereedschappenassortiment. Maar naast deze standaardmodellen zijn bij WorkMo ook verschillende andere programmaonderdelen voorhanden, zoals diverse modulaire gereedschapboxen, met vier laden of twee laden met extra vak. Bij alle kan voor levering met uiteenlopende gereedschappenassortimenten worden gekozen, die stuk voor stuk zijn samengesteld op basis van de dagelijkse praktijk. Voor het opbergen van afwijkende gereedschappen zijn bijzondere schuimrubberen inlegmodules leverbaar, die exact op maat worden gemaakt.