Het belang van keukenventilatie

Geplaatst op 02 augustus 2021 door Redactie

Binnenklimaat Nederland en ATAG Benelux gaan samenwerken om de bewustwording van keukenventilatie te vergroten. Bij het koken komt fijnstof vrij en dat is schadelijk voor onze gezondheid. Met een slimme afzuigkap en de juiste filters kan fijnstof in keukens goed gereduceerd worden. ATAG is al langer bezig met een gezond binnenklimaat en ziet het lidmaatschap bij de brancheorganisatie als de volgende stap om het belang van keukenventilatie onder de aandacht te brengen.

Wouter Wijma, voorzitter Binnenklimaat Nederland: “Een gezond binnenklimaat is geen overbodige luxe. Die boodschap landt gelukkig steeds meer. Bij de consument, in de bouwsector en bij de overheid, maar we zijn er nog niet. Keukenventilatie is enorm belangrijk en de toevoeging past naadloos in onze visie om ventilatie in de breedste zin van het woord op te pakken. We zijn blij dat we dit nu verder gaan uitbouwen met ATAG. We werken graag samen met branchegenoten om een gezond binnenklimaat te realiseren. Dat doen we door informatie te geven, bewustwording te creëren en onze kennis te delen.”

Robert Kapteijn, chief sales officer bij ATAG Benelux: “Als keukenleverancier voelen wij ook de verantwoordelijkheid om ons in te zetten voor een gezond binnenklimaat. Dat doen we door steeds slimmere afzuigapparatuur met daarbij de juiste filters te ontwikkelen maar ook door samen te werken met andere partijen en organisaties. We richten ons nadrukkelijk op de bouwsector, maar ook retailers en consumenten moeten meer geïnformeerd worden over fijnstof. Ventilatie, ook in de keuken, moet al op de tekentafel van een huis of appartementencomplex meegenomen worden.”

Fijnstof, hoe zit dat nou precies?

Dat de buitenlucht door fijnstof vervuild is, weten de meeste mensen wel. Dat we er allemaal ook in huis mee in aanraking komen, is veel minder bekend. En dat terwijl we gemiddeld negentig procent van onze tijd binnen doorbrengen. Bij het koken komt fijnstof vrij. Doordat huizen steeds beter geïsoleerd worden, blijft dat bovendien veel langer in huis hangen. Fijnstof kan leiden tot gezondheidsklachten zoals astma, irritatie van ogen, neus en keel, verminderde longfunctie, luchtwegklachten en hart- en vaatziekten.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement