4-in-1 oplossing: verwarmen, ventileren, warm tapwater én koelen

Geplaatst op 01 juni 2021 door Redactie

Een duurzame, comfortabele én gezonde woning. Met de Modul-AIR Blue ventilatiewarmtepomp van Inventum realiseer je dit voor de bewoner.

Revolutionair

Waarom deze ventilatiewarmtepomp zo bijzonder is? Omdat deze warmtepomp naast verwarmen, ventileren en warm tapwater ook kan koelen. Oftewel: een complete 4-in-1 oplossing die ervoor zorgt dat de woning comfortabel is tijdens elk seizoen van het jaar.

Werking

De Modul-AIR Blue is de nieuwste duurzame all-electric oplossing van Inventum. De Modul-AIR Blue is geschikt voor woningen tot 160 m2, waar mechanisch geventileerd wordt. In deze woningen wordt via afzuigventielen vervuilde lucht afgezogen door een MV-box. De warmtepomp vervangt deze MV-box en haalt de energie uit de afgezogen ventilatielucht. De energie uit de afgezogen lucht wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater.

De unieke eigenschap van deze warmtepomp is de actieve koeling. Deze vindt plaats via de lucht via de ClimateControl module en/of met ventilatie convectoren. De ClimateControl wordt geleverd met pollenfilter en zorgt dat de ingeblazen lucht wordt gefilterd van o.a. pollen. Zo ervaart de bewoner de woning op warmere dagen aangenaam koel, zonder last van allergieën.

Voordelen:

• 4-in-1 oplossing: verwarmen, ventileren, warm tapwater én actieve koeling
• Geen buitenunit
• Toepasbaar in bestaande bouw en nieuwbouw
• Geschikt voor radiatoren, vloerverwarming en in het bijzonder ventilator convectoren

Wil je meer weten over deze unieke oplossing? Neem contact met Inventum op.