MEPcontent nu nog beter te gebruiken

Geplaatst op 28 mei 2015 door Redactie

MEPcontent, de website met grafische artikelinformatie voor elke MEP engineer, is de afgelopen tijd flink gegroeid. De regelmatige gebruiker van MEPcontent ziet bij een bezoek aan de site direct dat de look en feel is gewijzigd. Deels omdat de site overzichtelijker geworden is, maar belangrijker nog omdat producten nu sneller te vinden zijn.

Wekelijks worden er nieuwe producten gepubliceerd van verschillende fabrikanten, het aantal gebruikers neemt toe en er komt steeds meer informatie van producten beschikbaar. Omdat de artikelen en informatie toenemen op MEPcontent, wordt het steeds belangrijker om deze informatie snel en overzichtelijk beschikbaar te hebben voor de gebruiker. Om dit te kunnen realiseren, is de website aangepast.

Layout
Om de website overzichtelijk te maken, is allereerst de layout aangepast. Er is een centrale zoekbalk bovenin de pagina toegevoegd, waardoor gebruikers snel kunnen zoeken door de gehele site. Ook is het zoekfilter aangepast. Via een uitklapfilter vinken gebruikers één of meerdere opties aan, waarna met één druk op de knop de resultaten getoond worden. Ook is er in de filters ‘Fabrikanten’ en ‘Categorie’ een zoekfunctie toegevoegd, waardoor de gebruiker sneller bij de gewenste keuze is.
Ten slotte is er meer productinformatie te zien op de homepagina. Voorheen konden bezoekers er voor kiezen om in het productoverzicht alleen afbeeldingen of alleen informatie van een product te zien, maar nu kunnen ze er ook voor kiezen om een overzicht te zien met daarin afbeeldingen én informatie van het product.

Extra informatie
Van de producten op MEPcontent komt steeds meer productinformatie beschikbaar. Als een product een GTIN of combi GLN/artikelnummer heeft, wordt deze toegevoegd aan MEPcontent, waarmee vervolgens de ETIM-code en ETIM-artikeldata op wordt gezocht op Rensa en 2BA. Als de data hier beschikbaar is, wordt deze informatie op het nieuwe tabblad ‘ETIM Artikeldata’ op de productpagina geplaatst.

Kwaliteit
Uniformiteit en kwaliteit van de content wordt geborgd in onze content factory door te werken volgens de European MEPcontent Standard (EMCS). Alle nieuwe producten op MEPcontent voldoen aan deze standaard, die de consistentie van families waarborgt, ervoor zorgt dat ze goed functioneren in een Revit project en alle relevante en juiste informatie bevatten. Op de nieuwe MEPcontent website is er een extra pagina toegevoegd die speciaal over de EMCS gaat en waar gebruikers de EMCS kunnen downloaden.

Platform voor fabrikanten
Op MEPcontent staan producten van ruim 200 fabrikanten. Dankzij MEPcontent staan producten van fabrikanten en leveranciers vanaf het begin van ieder BIM proces ter beschikking van de MEP engineer. Fabrikanten combineren hun productkennis met de BIM-content expertise van MEPcontent. Ook kunnen fabrikanten op MEPcontent advertenties

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement