Grandis E: de nieuwe, elektronische keukenkraan van Schell

Geplaatst op 17 mei 2021 door Redactie

De nieuwe, elektronische keukenkraan van Schell, de ‘Grandis E’, is een belangrijke toevoeging aan het assortiment elektronische kranen van Schell voor sanitaire ruimtes. De Grandis E kan – net zoals de andere elektronische kranen - aan het Schell Watermanagement Systeem SWS gekoppeld worden. Daardoor kunnen gebouwbeheerders nu alle belangrijke drinkwatertappunten centraal beheren en aansturen.

Bedienopties

De looptijd, de watertemperatuur, de spoelhoeveelheid en de afstelling van de sensor in de kraan kunnen met behulp van het Schell Watermanagement-Systeem SWS gemakkelijk geregeld worden. Ook de stagnatiespoelingen kunnen met het systeem ingepland worden. Met het SMART.SWS-systeem is het zelfs mogelijk om de programmering en de monitoring van zowel individuele kranen als de hele drinkwaterinstallatie op afstand via een smartphone, tablet of pc uit te voeren.

De Grandis E keukenkraan wordt met behulp van de infrarood-sensor contactloos bediend. De sensor reageert bij een afstand van ongeveer 3 centimeter op handbewegingen. ‘Grandis E’ is ook uitgerust met een ééngreepsbediening als men zelf de waterstraal wil regelen.

Afwerking en installatie

Voor de ‘Grandis E’ keukenkraan zijn alleen lood- en nikkelvrije materialen gebruikt. De kraan is afgewerkt met een reinigingsvriendelijk oppervlakte van chroom en leverbaar met een 230V-netspanning, batterijvoeding of zonder eigen voeding voor integratie in het Schell Watermanagement Systeem. De Grandis E wordt geleverd met een complete installatieset.