Aeres Tech innoveert online onderwijs met nieuwe studio

Geplaatst op 03 december 2020 door Redactie

Aeres Tech bouwt de grootste virtuele onderwijsstudio van Nederland. Daarin kunnen grote installaties binnengebracht worden, zodat trainers op afstand onderwijs kunnen geven.

Corona heeft onlineonderwijs in een versnelling gebracht. De onmogelijkheid van fysieke ontmoeting en de periode van grote beperkingen spelen het héle onderwijs parten, maar het praktijkonderwijs in het bijzonder. Hierdoor moet Opleidingscentrum GO° gedwongen innoveren op het gebied van onderwijs. Daarbij past de bouw van de onderwijsstudio, een ontwikkeling die de laatste jaren is gezet. Steeds vaker biedt het expertisecentrum een mix aan van fysiek en online onderwijs. “Met behulp van de studio kunnen mensen aan de andere kant van de aardbol bereikt worden met onze trainingen”, vertelt Jaap Wouda, manager marketing en communicatie bij Aeres Tech.

Het onderwijs en de trainingen gaan dus veranderen en zullen in de toekomst alleen maar geavanceerder worden. Maar daarbij zullen praktijktrainingen zeker niet verdwijnen, verwacht Wouda. “Je mist met onlinetrainingen toch de interactie. De meeste dingen kun je uitleggen op beeld, maar sommige dingen moeten echt in de praktijk ervaren worden. We geloven dan ook in en-en. Praktijk is altijd nodig en online onderwijs kan dat mooi aanvullen. Dat betekent dus dat een nieuwe balans zal ontstaan tussen fysiek en onlineonderwijs.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement