EasyControl thermostaat nu met spraakbediening

Geplaatst op 30 november 2020 door Redactie

"Hallo, hier spreekt je verwarming." – Nefit Bosch introduceert twee nieuwe mogelijkheden voor spraakbediening van de slimme EasyControl thermostaat. Ten eerste .tiarda, de nieuwe virtuele assistent van Bosch. Gebruikers kunnen onder meer opdrachten geven via Google Home, Google Assistant en Facebook Messenger. Wie een iPhone of ander Apple apparaat gebruikt kan zijn verwarming ook via Siri regelen. Beide voice control-opties zijn nu kosteloos beschikbaar voor gebruikers van de EasyControl thermostaat. Eerder dit jaar introduceerde Nefit Bosch al de ondersteuning van de spraakassistent Alexa van Amazon.

Nieuwe virtuele assistent .tiarda van Bosch

Met de nieuwe virtuele assistent .tiarda werkt Nefit Bosch verder aan de ontwikkeling van smart home-gerelateerde oplossingen voor Android en iOS apparaten. De spraakassistent reageert op vragen en opmerkingen van de gebruiker. Door integratie met de sociale kanalen van de gebruiker wordt de interactie met de verwarming nog gemakkelijker, is het idee achter .tiarda.

Google Home

Onderweg chatten met de thermostaat en thuis communiceren via Google Home: de digitale assistent .tiarda begrijpt ook nuances in de taal. "Ik heb het koud" is voor .tiarda al voldoende om de temperatuur te verhogen. De mogelijkheden worden op den duur steeds uitgebreider. “.tiarda leert van haar gebruiker, maar ook van andere gebruikers,” zegt Cor van Wijk, productmanager bij Nefit Bosch, “op basis van de gebruikspatronen kan ze zo steeds beter anticiperen op gebruikersvoorkeuren.”

EasyControl en .tiarda

Met de komst van .tiarda krijgt de EasyControl een extra functie die veel gebruikers zal aanspreken. Zijn de plannen gewijzigd? Dan kan .tiarda de verwarming bijsturen. In combinatie met de slimme draadloze radiatorthermostaten van Nefit Bosch kunnen gebruikers met hun stem het comfort in elk afzonderlijk vertrek regelen. Ook het aanpassen van klokprogramma’s, het instellen van de radiatoren of de vakantiefunctie kan eenvoudig met .tiarda. De virtuele assistent helpt ook bij kleine problemen en geeft inzicht. Bijvoorbeeld door het energieverbruik te vergelijken met dat in vorige perioden of met het gemiddelde van andere gebruikers.

Siri (Apple)

Naast .tiarda ondersteunt EasyControl nu ook Apple’s spraakassistent Siri. Na het instellen van Siri shortcut spraakcommando’s kan Siri de huidige temperaturen geven en kan de temperatuur worden ingesteld. Ook de Home/Away-modus kan zo worden ingesteld. Gebruikers kunnen hun eigen (Nederlandstalige) spraakopdrachten definiëren.

Alexa (Amazon)

Eerder dit jaar introduceerde Nefit Bosch voor EasyControl al de ondersteuning van de spraakassistent Alexa van Amazon, vooralsnog in het Engels. Deze biedt gebruikers vergelijkbare voice control-mogelijkheden als de andere opties.