Rijksvastgoedbedrijf kiest Unica voor installatietechnisch onderhoud van 62 Rijksgebouwen

Geplaatst op 09 november 2020 door Redactie

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft een omvangrijke opdracht ontvangen van het Rijksvastgoedbedrijf. Het betreft het onderhoud van elektrotechnische en klimaattechnische installaties in 62 rijksgebouwen verdeeld over drie regio’s. De opdracht bestaat daarnaast uit het oplossen van storingen, uitvoering van bijkomende werkzaamheden en het controleren van de brandveiligheid. De overeenkomst heeft een looptijd van 5 jaar met de optie om de overeenkomst daarna met vier jaar te verlengen.

Veilige, gezonde en duurzame gebouwen

De gunning gaat om gebouwen zoals rijkskantoren, rechtbanken en laboratoria. Het betreft 25 gebouwen in Noord-Brabant met een gezamenlijke oppervlakte van 93.000 m2, 18 gebouwen in Limburg met een oppervlakte van 116.000 m2 en 19 gebouwen in de zuidelijke Randstad met een totale grootte van 109.000 m2.

De opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf is het resultaat van een aanbesteding van 19 percelen, waarvan de 3 percelen die Unica heeft verkregen met meer dan 300.000 m2 aan vloeroppervlak tot de grootste regio’s behoren. De overige percelen gingen naar BAM Bouw en Techniek (5), Pranger-Rosier Installaties (2), SPIE Nederland (2), Van Dorp Installaties (3), Kropman Installatietechniek (2) en TIBN Groep (2).

Het doel van het meerjarige contract is het uitvoeren van onderhoud en beheer aan de gebouwen zodat de veiligheid en gezondheid van de gebruikers van de rijksgebouwen geborgd is. Daarnaast dienen de gebouwen duurzaam te kunnen functioneren en bij de uitvoering mogen de werkprocessen in de rijksgebouwen niet tot nauwelijks verstoord te worden. Bovendien is een (vanzelfsprekende) vereiste dat het Rijksvastgoedbedrijf aantoonbaar voldoet aan alle wettelijke kaders zoals inspecties en keuringen van de installaties. Om de primaire processen beheerst en aantoonbaar uit te voeren en te borgen wordt de organisatie, het ‘waarde leverend systeem’, ingericht op basis van Systeemgerichte Contract Beheersing. Hiervoor is een integraal procesmodel ontwikkeld waarbij alle aspecten van projectbeheersing een plaats krijgen.

André van der Veen, vestigings- en accountdirecteur Rijksvastgoedbedrijf van Unica in een toelichting: “Wij zijn trots dat het Rijksvastgoedbedrijf voor deze drie omvangrijke percelen voor Unica heeft gekozen. Unica heeft al met veel tevredenheid voor het Rijksvastgoedbedrijf gewerkt en voert momenteel ook al werkzaamheden voor hen uit. Het beheer van technische installaties in vaak grote en zichtbare rijksgebouwen die een belangrijke maatschappelijke functie hebben is voor ons uiteraard een prestigieuze taak. Deze nieuwe opdracht vormt een fantastische aanvulling op het werk dat Unica al langere tijd uitvoert voor de publieke sector zoals voor het ministerie van defensie, tal van gemeenten en veiligheidsregio’s.”

 

Over Rijksvastgoedbedrijf
Met ruim 12 miljoen vierkante meter aan gebouwen en circa 89.000 hectare grond is het Rijksvastgoedbedrijf een van de grootste opdrachtgevers voor de markt. Het vastgoed van het Rijk bestaat uit gronden, terreinen en uiteenlopende gebouwen. Van kantoren van ministeries en rechtbanken tot kazernes, gevangenissen en paleizen.

Over Unica
Unica is dé allround technisch dienstverlener van Nederland en trendsetter in duurzame innovaties, die alle vraagstukken op het gebied van technologie in de gebouwde omgeving oplost. Denk aan het toepassen van oplossingen op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IOT) en smart buildings die bijdragen aan functionele, gezonde en veilige leef- en werkomgevingen. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in een kwalitatieve oplossing op maat. Met een slagvaardig netwerk van negen bedrijvenclusters en meer dan 2.700 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement