De 6 stappen naar brandveiligheid bij PV-installaties

Geplaatst op 30 oktober 2020 door Redactie

Conduct Technical Solutions introduceert een nieuw kennisdocument: de 6 stappen naar brandveiligheid bij PV-installaties. Dit kennisdocument geeft installateurs handvatten voor praktische zaken waarmee zij in de aanleg van de DC-infrastructuur en montage van omvormers worden geconfronteerd.

Het stappenplan

Op basis van jarenlange ervaring in bliksem- en overspanningsbeveiliging heeft Conduct haar kennis gebundeld in een uitgebreid stappenplan. Het kennisdocument is een leidraad voor installateurs bij het realiseren van een brandveilige PV-installatie, door middel van de 6 stappen:

- Bouwkundige aspecten: juiste installatie van omvormers en PVbox
- Kabelmanagement: gescheiden PLUS en MIN
- Aarding en potentiaalvereffening
- Bliksem- en overspanningsbeveiliging
- Brandpreventie en materialen
- Aansluit- en schakeltechniek

Antwoord op vraagstukken in de solarbranche

In de solarmarkt is er veel te doen omtrent brandveiligheid bij zonnepaneelinstallaties. Door verschillende branden is twijfel ontstaan over de manier van paneelmontage en aanleg van de infrastructuur. ‘’Het kennisdocument neemt deze twijfels weg en geeft antwoord op belangrijke vraagstukken die heersen in de branche: het op de juiste manier aanpassen van een bliksembeveiligingsinstallatie tot de reden waarom een overspanningsbeveiliging deelbaar moet zijn. En of het nu gaat om vragen met betrekking tot het EMC-zoneconcept overeenkomstig met de normering voor bliksembeveiliging NEN-EN-IEC62305 of over vlamboogdetectie. Alles komt aan bod.’’ Aldus Pieter Kremer, directeur van Conduct.

Het kennisdocument ‘De 6 stappen naar brandveiligheid bij PV-installaties’ is te downloaden op: conduct.nl/kennisdocument

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement