ITHO Daalderop breidt serie grondgebonden warmtepompen uit

Geplaatst op 01 juli 2020 door Redactie

Itho Daalderop breidt haar serie grondgebonden warmtepompen WPU uit met een 6,5 kW en 7,5 kW variant. De WPU 5G-serie onderscheidt zich met schoon water als bron, een 2-in-1 condensorprincipe, standaard gelijkstroompompen en een voorraadvat dat samen met de warmtepomp in een fraai vormgegeven omkasting wordt toegepast.

De vermogens 6,5 kW en 7,5 kW van de WPU-lijn werden nog onder de 4G-serie geproduceerd. Nu deze ook in de 5G-variant beschikbaar zijn, zal de WPU 4G per 1 juli uitgefaseerd worden. De WPU 5G met 7,5 kW vermogen beschikt tevens over een elektrisch element. Hierdoor heeft deze warmtepomp een groter toepassingsbereik.

Hoogste rendement in de markt

De WPU 5G is de best presterende grondgebonden warmtepomp die er op dit moment verkrijgbaar is. De warmtepomp WPU 5G gebruikt schoon water in de bron. Dat betekent dat er geen chemicaliën in de bron gebruikt worden. Een ander voordeel hiervan is dat de pomp minder weerstand heeft, wat resulteert in een nog hoger rendement. Tevens kan de WPU 5G tijdens koelbedrijf warm tapwater maken. Dit houdt in dat ook het rendement op tapwater ongekend hoog is.