3 regelingen energie-innovatie en hernieuwbare energie 1 april geopend

Geplaatst op 18 maart 2020 door Redactie

Op 1 april openen 3 regelingen van de Topsector energie (TSE). Het gaat om 2 tenders voor energie- en klimaatinnovaties in de industrie én de gebouwde omgeving. Daarnaast opent een nieuwe ronde van de regeling Hernieuwbare Energie.

De 2 tenders zijn een aanvulling op de nieuwe regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). Net als de MOOI-regeling dragen deze subsidiemodules bij aan de doelen van het klimaatakkoord: minder CO2-uitstoot.

Kansen voor midden- en kleinbedrijf

TSE Gebouwde Omgeving richt zich op onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten van maximaal 2 jaar. TSE industrie biedt ruimte voor dergelijke projecten van maximaal 4 jaar. Deze regelingen bieden onder andere kansen aan mkb-bedrijven.

Hebben deze bedrijven eigen innovaties die nog niet rijp zijn voor grote integrale innovatieprojecten? Dan kunnen ze die in een klein samenwerkingsverband verder ontwikkelen.

Hernieuwbare Energie tot 31 augustus

De subsidieregeling Hernieuwbare Energie (HER) is vanaf 1 april heropend. Aanvragers kunnen innovatieve projecten indienen die helpen om de energiedoelstellingen voor minder kosten te behalen. Het gaat om een totaalbedrag van € 20 miljoen. De openstelling loopt tot 31 augustus 17:00 uur. Het voornemen is om vanaf 1 september de HER opnieuw open te stellen tot 31 maart 2021.

Ga voor meer informatie naar de website van RVO.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement