BIMPraat nu als webinar

Geplaatst op 27 maart 2020 door Redactie

Gezien de impact van het coronavirus in Nederland wordt de BIMPraat van 16 april gehouden als webinar. Alle deelnemers krijgen hierover persoonlijk bericht. Aanmelden kan uiteraard via de site van Het Nationaal BIM Platform. Voor de andere BIMPraat sessies tot de bouwvak worden momenteel aangepaste plannen gemaakt.

Het coronavirus vraagt volgens oprichter Ed den Boer van Het Nationaal BIM om aanpassing van onze leef- en werkgewoonten. “Veel plannen, events en bijeenkomsten worden uitgesteld, afgeblazen of naar online verplaatst. Voor de BIMPraat sessies hebben we de keuze gemaakt om het online als webinar te organiseren. We werken nog aan de details dus hierover informeren we binnenkort de deelnemers die zich al hebben aangemeld”, zegt Den Boer.

BIM in de cloud

De BIMPraat On Tour over BIM in de cloud van 16 april geeft inzicht in de voordelen van cloudoplossingen bij het werken met data en applicaties in de bouwsector. De sprekers in deze sessie gaan niet inhoudelijk in op de functionaliteit van BIM-software maar leggen de nadruk op de voordelen van cloudoplossingen in het BIM-proces en er geven voorbeelden van klanten die hun BIM-toepassingen in de cloud gebruiken. Ook zullen de sprekers inzicht geven in de toepassingsgebieden van deze oplossingen. Wordt dit per project ingezet waarbij meerdere ketenpartners betrokken zijn óf als oplossing voor het hele bedrijf voor alle BIM-projecten?

Programma

Het programma bestaat uit twee delen. Deel 1 bestaat uit een algemene presentatie van Michiel van Bergen van CSN Groep over BIM in de cloud en diverse cloudoplossingen die naast elkaar worden gezet en de voor- en nadelen per oplossing benoemd. Generieke oplossingen zoals Microsoft Azure, Google en Amazon worden vergeleken met specifieke oplossingen die voor de BIM-markt ontworpen zijn zoals Cloudalize, Designairspace, Frame, BIM Workspace en BIMlink. Als afsluiting van deel 1 zal Roy van der Velden van BIMlink vertellen en laten zien welke voordelen deze oplossing biedt voor klanten. In deel 2 van de webinar gaat Mart Morsinkhof van Linthorst Techniek in op de toepassing en voordelen van werken met BIM Workspace.

Webinar

Het programma van de webinar ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:
14.00 uur: start deel 1 van de webinar
Presentatie Michiel van Bergen van CSN – overzicht van diverse cloudoplossingen
Presentatie Roy van der Velden van BIMlink – voordelen voor klanten
Vragen
15.00 uur: korte pauze
15.15 uur: start deel 2 van de webinar
Digitale rondleiding datacenter
Praktijkcase Mart Morsinkhof van Linthorst Techniek – toepassing en voordelen van BIM Workspace
Vragen
Afrondend een digitale borrel

Ga voor meer info en aanmelden naar de website van Het Nationaal BIM Platform

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement