ArmaComfort Barrier: Ruimtebesparende en flexibele geluidsisolatie

Geplaatst op 16 maart 2020 door Redactie

Armacell lanceert nieuwe soorten akoestische isolatie met uitstekende transmissievermindering en ultradunne materiaaldiktes. De flexibele ArmaComfort Barrier producten zijn ontwikkeld voor toepassingen in nieuwe constructies en voor geluiddempende maatregelen op bestaande bouwelementen en installatie.

Op basis van een unieke EVA/EPM-mix biedt ArmaComfort Barrier een ideale combinatie van technische en mechanische eigenschappen. Deze innovatieve barriers hebben uitstekende geluidsisolerende eigenschappen over een breed frequentiebereik. Ze zijn eenvoudig te installeren en nemen weinig ruimte in.

Flexibel, buigbaar en eenvoudig aan te brengen – verwijder eenvoudig de beschermfolie van de zelfklevende coating en plak de geluidsbarrière op het droge, stofvrije oppervlak. De producten kunnen worden gebruikt op verticale of horizontale installaties en zijn vrij van halogeen, fosfaat, bitumen, lood en oplosmiddelen. Bovendien zijn ze recyclebaar, bestand tegen rot, duurzaam en bestand tegen de meeste chemicaliën. Het premium product, ArmaComfort Barrier P, is verkrijgbaar in diktes van 1, 2, 3, 4 en 5 mm. ArmaComfort Barrier B wordt aangeboden in wanddiktes van 2, 3 en 4 mm. Om de geluidsreductie verder te optimaliseren, kan ArmaComfort Barrier worden gecombineerd met ArmaSound of andere absorberende akoestische isolatiematerialen op technische installaties, behuizingen of leidingen.

"Vandaag de dag stijgt de vraag naar intelligente geluidsisolatieoplossingen met ruimtebesparende eigenschappen ook die op bestaande bouw kunnen worden aangebracht", legt Pascal Raphoz, Armacell Acoustics Development Manager, uit. "Onze ArmaComfort Barrier bereikt een uitstekend geluidstransmissieverlies, Rw van 30 dB, bij een wanddikte van slechts 3 mm. Het menselijk oor ervaart een reductie van 10 dB als een halvering van het volume". Met de ArmaComfort Barrier producten kan de geluidsdemping nu eenvoudig en plaatsbesparend die op bestaande bouw kunnen worden aangebracht, waardoor het wooncomfort wordt verhoogd.

Foto's en illustraties: Armacell